Jeigu norisi skanios, sočios ir lengvai pagaminamos vakarienės – rekomenduojame išbandyti šias paprastas tofu salotas.
Kale kopūsto salotos su keptu tofu sūriu ir avokadu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.52 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Kategorija Salotos, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 335 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g kale kopūsto
  • 90 g tofu
  • 0,5 vnt. avokado
  • 2 a.š. moliūgų sėklų
  • 1 šakelės čiobrelio
  • druskos pagal skonį
  • pipirų pagal skonį
  • citrinos sulčių pagal skonį
  • kumino pagal skonį
  • kmynų pagal skonį
  • kalendros pagal skonį
  • šlakelio kanapių aliejaus

Paruošimas
 

  • Kopūstą gerai įtriname su aliejumi, citrinos sultimis ir druska, kad suminkštėtų.
  • Tada sudedame moliūgo sėklas, pipirus.
  • Viską gerai išmaišome.
  • Tofu pabarstome kmynais, kuminu, kalendros mišiniu ir čiobreliu.
  • Kepame orkaitėje, 180 laipsnių, kol gražiai apskrus.
  • Salotas tiekiame su keptu tofu ir avokado riekelėmis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 335kcal (17%)Angliavandeniai: 26gBaltymai: 15gRiebalai: 23gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 6gMononesotieji riebalai: 12gNatris: 110mgKalis: 1469mg (73%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 15202µg (1900%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 192mg (240%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 1079µg (1439%)Kalcis: 283mg (35%)Varis: 3mg (300%)Folio rūgštis: 133µg (67%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 171mg (46%)Fosforas: 335mg (48%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos, Vakarienei
Dieta: Vegan, Augalinis
Gaminimo būdas: Orkaitėje, Šviežia
Recepto autorė ir nuotraukos Donata Vaisnoraite
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!