Kalmarai, maniau, sunkiai pagaminamas produktas, bet pavyko puikiai ir paprasta pagaminti. Be to, baigtinis rezultatas – sriuba, kuri maloniai pripildo skrandį ir suteikia šilumos jausmą. Kai gaminau pietums, už lango leidosi snaigės. Tobulas žiemos patiekalas – sotu, bet kalorijų – mažai. 100 g šviežių kalmarų – vos 78 kcal, tai šioje 300 g porcijoje – vos 234 kcal ir net 50 g puikiai pasisavinamo baltymo. Tad prie jų dar galima ir norimo garnyro. Aš rinkausi šaldytų daržovių mišinį. Produktų kiekius surašiau vienai porcijai, tad dauginkite iš valgytojų skaičiaus. Galima gaminti taip pat, tik dar pridėjus šaldytų daržovių mišinio: azijietiško, kiniško ar pan. – puikiai derės ir bus sočiau.
Kalmarai su imbieru, paruošti garuose per 15 minučių
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g kalmarų, atšaldytų valytų , pirkau šaldytų žiedais, nepaniruotų
- 28 g šviežio imbiero, (nulupto), naudojau šviežią, bet galite naudoti ir džiovintą ,tik mažesnį kiekį
- 1 v.š. sezamų aliejaus, (15 g/ml), naudojau skrudintų sezamų, man skaniau
- 3-4 vnt. laiškinių svogūnų stiebelių (20 g)
- ½ a.š. druskos (3 g), galite dėti ir daugiau
- ¼ a.š. juodųjų pipirų (1-2 g)
- 1 skiltelės česnako (3 g)
- 1-2 griežinėlių čili pipirų (neprivaloma) arba 0.5 -1 g čili pipirų dribsnių (juos ir naudojau)
- šlakelio citrinos sulčių, šviežiai spaustų, jas pilame jau patiekus sriubą
Paruošimas
- Atšildome kalmarų žiedus šaldytuve. Jei ruošite vakarienę, dieną prieš iš šaldiklio perkelkite į šaldytuvą.
- Imbierą ir česnaką supjaustome plonomis plokštelėmis.
- Sumaišome druską, pipirus, imbierą, česnaką su sezamo aliejumi. Tuomet juos supilame į kalmarus ir sumaišome. Paliekame pasimarinuoti 5-10 min.
- Tuo metu įjungiame orkaitę ar karšto oro gruzdintuvę garų režimu. Aš kepiau garinėje orkaitėje. Bet turiu ir karšto oro gruzdintuvę su garų režimu, ten gaminimas būtų identiškas. Jei neturite tokių įrenginių, rinkitės virimą.
- Svogūnų laiškus supjaustome 5 cm ilgio gabalėliais.
- Du trečdalius svogūnų laiškų sudedame į nedidelį karščiui atsparų indą, tuomet dedame kalmarus ir likusius svogūnų laiškus.
- Garuose prie +99 C patiekalą verdame 5 min. Talpa prisipildys vandens – tad gaunasi – kalmarų sriuba. Patiekiame tame pačiame inde, kuriame kepėme. Svarbu. Vos ištraukus, patiekalą dedame ant stalo, laukiame, kol pravės ir valgome. Ilgiau karštyje palaikyti kalmarai taps guminiai! O juk norisi minkštučių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 348kcal (17%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 48gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 2gCholesterolis: 699mgNatris: 1303mgKalis: 943mg (47%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 330µg (41%)Vitaminas B6: 0.3mg (21%)Vitaminas B12: 4µg (160%)Vitaminas C: 26mg (33%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 43µg (57%)Kalcis: 124mg (16%)Varis: 6mg (600%)Folio rūgštis: 33µg (17%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 118mg (31%)Fosforas: 687mg (98%)Selenas: 135µg (245%)Cinkas: 5mg (50%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė