Šiame recepte daug skaidulų iš žirnių ankščių ir cukinijos bei kalendros. Didelis kiekis baltymų 18 g (aštuonkojis turi net 30 g!). Tiesa, cholesterolio kiekis (260 mg/100 g) didesnis nei aštuonkojo ir sudaro beveik…. 80 proc. paros cholesterolio kiekio. Tad tie, kad turi padidintą cholesterolį – atsargiai, na o visiems kitiems, daržovių kiekis ir saikas – leidžia mėgautis jūros gėrybėmis, tame tarpe ir kalmarais. Beje, 100 g  kalmaro – 175kcal.
Kalmarų sriuba – troškinys su cukinijomis, žirneliais ir kokosų pienu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 28 min.
Iš viso 43 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 106 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g kalmaro atvėsinto
  • 1 cukinijos vidutinio dydžio
  • 100 g žirnelių anksčių
  • 60 g kokosų pieno vidutinės
  • 1 saujos kalendros, nebūtinai
  • ciberžolės pagal skonį
  • saldžiosios paprikos miltelių pagal skonį
  • šlakelio citrinos sulčių
  • 1 lauro lapelio
  • sezamo sėklų pagardinimui
  • druskos pagal skonį

Paruošimas
 

  • Supjaustau cukiniją šiaudeliais – cukinijų makaronai. Išspaudžiame česnaką- galima ir smulkiai supjaustyti.
  • Nuplauname ir verdame kalmarąapie 3 minutes. Nuplovus perpilame šaltu vandeniu  ir nulupame vidinęodelę. Supjaustome 1 cm žiedais.
  • Česnaką išspaudžiame ir pakepiname su saldžia paprika kokosų pieno riebiaja dalimi (atidarius skardinę matosi). Galima ir kokoso aliejuje.
  • Į keptuvę supilame vandenį, kokosų pieną, prieš tai išmaišius iki vienalytės masės.
  • Kai sriuba užverda, suberiame druską, lauro lapus, sudedame kalmarus, žirnelių ankštis. Verdame 1-2 minutes, kad susimaišytų skoniai.
  • Į gilią lėkštę dedame cukinijos makaronus ir ant viršaus pilame sriubą, pagardiname mažu šlakeliu šviežiai spaustų laimo ar citrinos sultimis.
  • Pabarstome šviežiomis kalendromis ir sezamu.  
  • Suaugusiems, mėgstantiems aštresnį maistą, papildomai pagardiname Čili, Wasabi krienais, garstyčių sėklomis, Kajeno aitriąja paprika.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 106kcal (5%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 10gRiebalai: 4gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 117mgNatris: 39mgKalis: 353mg (18%)Skaidulos: 2g (6%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 385µg (48%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 22mg (28%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 36mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 34µg (17%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 42mg (11%)Fosforas: 173mg (25%)Selenas: 23µg (42%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Fat
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto autorė Vaida Kurpienė
1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!