© DELFI (T. Vinicko nuotr.)
Porcijos: 1, Kcal 322
Sudėtinės dalys:
150 g šviežio karpio filė
Karpio marinatui:
4 g česnako
1 g druskos (pagal skonį)
0,5 g pipirų (juodųjų, maltų/grūstų)
2,5 g (½ a.š.) žuvies žolelių prieskonių
12 g citrinos arba laimo
Kepimui:
Lydyto sviesto arba alyvuogių aliejaus, skirto kepimui
10 g šviežių krapų
Rekomenduojame:
Papuošti ne tik krapais, bet ir citrinos skiltelėmis, alyvuogėmis, įvairiais žalumynais ar žolelių prieskoniais.
Gaminimo žingsniai:
1. Išvalome karpį ir pasiruošiame filė (be odos).
2. Susipjaustome karpio filė gabaliukais.
3. Marinatui naudojame: kapotą/tarkuotą/grūstą česnaką, druską, pipirus (jų nepagailėti ir būtinai grūsti turėtų būti), žuvies žolelių prieskonius, išspaudžiame citriną.
4. Marinuoti reikia mažiausiai vieną valandą, bet geriausia 10-12 valandų, pavyzdžiui per naktį- šaldytuve.
5. Kepame ant riebalų įkaitintoje keptuvėje apie 15-20 min.
6. Įdėjus į lėkštę, pabarstome smulkiai supjaustytais krapais.
Jei norite…
Labai gardu paruošti padažą, sumaišytą iš baltų naminių krienų (2 arbatiniai šaukšteliai) su pesto padažu (1 arbatinis šaukštelis).
Karpio gabaliukai su krienų padažu
Pasidalinkite!
Subscribe
Prisijungti
0 komentarai