Karpis laikomas pusiau riebia žuvimi. 100 g karpio turi 127 kcal ir 6 g riebalų, naudingų Omega3 riebalų rūgščių, didelį kiekį (17,8) baltymų. Ši žuvis lengvai paruošiama, tad tinka ir kasdieniniam, ir šventiniam stalui.
Karpio vyniotinis, kitaip – terinas
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 1,200 kg karpio filė iš viso kiekio – 400 g karpio filė malta
- 1 vnt morkų
- 1 vnt svogūnų
- 30 g balkšvojo gysločio sėklų luobelių
- 1 a. š. lauro lapelių miltelių
- petražolių
- pipirų
- druskos
Paruošimas
- Karpio filė padalinkite į dvi dalis.
- Vieną dalį, maždaug trečdalį, pabarstykite pipirais, druska.
- Kitą, didesnę dalį, sumalkite kartu su virta morka ir aliejuje pakepintu svogūnu. Į šį faršą sudėkite pluoštelį kapotų petražolių, gysločio luobeles, prieskonius, druską. Sumaišykite.
Formuokite teriną:
- Kepimo indą išklokite kepimo popieriumi.
- Ant dugno dėkite nesmulkintus file gabalėlius.
- Ant filė viršaus dėkite karpio faršą.
- Kepimo indą patalpinkite į kitą kepimo indą su vandeniu (nebūtina). Kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 180 C, apie 1 valandą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 408kcal (20%)Angliavandeniai: 7gBaltymai: 54gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 198mgNatris: 169mgKalis: 1125mg (56%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 2743µg (343%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 5µg (200%)Vitaminas C: 9mg (11%)Vitaminas D: 74µg (1480%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 134mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 55µg (28%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 94mg (25%)Fosforas: 1261mg (180%)Selenas: 38µg (69%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Vanda Jadvyga Unčiūrienė