Karšta grikių ir burokėlių mišrainė sotiems pusryčiams ar pietums

Regina Makauskienė atsiuntė nuotrauką ir pastebėjimus: „Jeigu naudosime visus nurodytus kiekius, bus labai didelė išeiga. Vienam asmeniui tikrai užtenka pusės kiekio. Recepte esanti pastaba, kad agurkus geriausia dėti prieš valgant, labai teisinga, nes viskas tuoj pat nusidažo burokų spalva – jau įmaišytų net nematyti. Naudojau nekepintus grikius ir orkaitėje keptus burokėlius.“ Ačiū, kad dalinatės. Giedrės komentaras: „Išgirdau panašų receptą per Beatos laidą “Pietūs į darbą”. Vieną kartą bandžiau, patiko, buvo gana sotu ir, žinoma, skanu :). Šiuos pietus tikrai dar gaminsiu ne kartą”. Manome, jog ši idėja puiki ir sveika :). Šiek tiek receptą pakoregavome pagal “Sulieknėk sveikai”.
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums
Išeiga 1 porcija

Ingredientai
  

  • 3 v.š. grikių sausų
  • 1 vnt. burokėlio virto
  • 30 g fetos sūrio
  • 2 vnt. agurkai vidutinio dydžio
  • 2 vnt. saulėje džiovintų pomidorų smulkiai pjaustyti
  • druskos

Padažui:

  • pipirų
  • 1 v.š. šalto spaudimo alyvuogių aliejaus
  • balzaminio acto ar citrinos sulčių šlakelis
  • raudonėlių džiovintų
  • a.š. medaus

Paruošimas
 

  • Išmirkome grikius per naktį, kartu įdėję druskos.
  • Pašildome grikius iki malonios valgymui temperatūros, nes grikiai mūsų parduotuvėse pardavinėjami kepinti (rudos spalvos), taigi jų termiškai apdoroti papildomai tikrai nereikia.
  • Supjaustome kūbeliais burokėlį, sūrį ir nuskustus agurkus.
  • Ypatingai smulkiai sukapojame saulėje džiovintus pomidorus.
  • Gerai sumaišome padažo sudėtines dalis.
  • Viską sudedame į indą sumaišome ir valgome arba… termose nešamės į darbą, tik tokiu atveju gal skaniau agurkus įsisdėti tik prieš pat valgant, kaip manote?
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums
Dieta: Diabetic
Gaminimo būdas: ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!