Toks patiekalas tinka ir laisvai dienai, ir įtemptai, nes tik 3 ingredientai ir 10 minučių ruošimo. Vaisių ir pieno produktų derinys labai tinkamas mūsų skrandžiui ir geram sotumo jausmui. Užkandį gaminau maždaug pietų metu, nors neplanavau jais pakeisti pietų, bet taip skanu buvo, kad suvalgiau keletą, išgėriau kavos ir tai buvo mano pietūs. Rojus žemėje! Atrodo puikiai, o jokių gaminimo įgūdžių nereikia, tik 3 ingredientų ir karšto oro gruzdintuvės.
Ingredientai
- 200 g rikotos sūrio, 45% riebumo. Jei norisi liesiau, maišykite su pertrinta varške, geriau saldaus pieno, nes kitaip bus rūgštoka ir norėsis saldinti. Sūris – riebus, tad nepadauginkite porcijų.
- 2 nektarinų
- 2 persikų. Galima rinktis 1 ar naudoti abrikosus – bus vieno kąsnio užkandis. Įdomumo dėlei kepiau ir persikus, ir nektarinus. Mūsų šeimos nuomonės išsiskyrė, man labiau patiko nektarinai, nes stangresni ir saldesni liko, o vyrui – labiau persikai, dėl švelnesnės tekstūros
- 30 g pistacijų riešutų, lukštentų. Kol kepė, peilio plokščiąją puse patraiškiau ir ištraukusi iš gruzdintuvės jais vaisius pabarsčiau jau lėkštėje.
Paruošimas
- Nuplauname persikus ir nektarinus, perpjauname per pusę. Sudėtingiausia viso proceso dalis – iš sunokusio persiko išimti kauliuką ir vaisiaus nesutraiškyti.
- Užtepame rikotos.
- Dedame į karšto oro gruzdintuvę ir kepame +190 C 8 minutes. Gali reikėti keliomis minutėmis ilgiau ar trumpiau, priklausomai nuo vaisiaus dydžio ir sunokimo laipsnio.
- Dedame į lėkštę, barstome traiškytais riešutais ir valgome! Šis užkandis skanus ir karštas, ir šaltas, jei tik nesuvalgysite iškarto.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.