Toks patiekalas tinka ir laisvai dienai, ir įtemptai, nes tik 3 ingredientai ir 10 minučių ruošimo. Vaisių ir pieno produktų derinys labai tinkamas mūsų skrandžiui ir geram sotumo jausmui. Užkandį gaminau maždaug pietų metu, nors neplanavau jais pakeisti pietų, bet taip skanu buvo, kad suvalgiau keletą, išgėriau kavos ir tai buvo mano pietūs. Rojus žemėje! Atrodo puikiai, o jokių gaminimo įgūdžių nereikia, tik 3 ingredientų ir karšto oro gruzdintuvės.

Tradiciniuose tokio tipo receptuose dažnai naudojamas cukrus, medus ar įvairūs sirupai. Nepyliau, bet turėjau planą B – jei reikės, pašlakstysiu vėliau. Man nieko nereikėjo, o vyras sakė, kad būtų labai tikusi jo mylima vyšnių uogienė, bet puikiai valgė ir be jos.
Karšto oro gruzdintuvėje kepti nektarinai ir persikai su rikota bei pistacijomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 15 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 188 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g rikotos sūrio, 45% riebumo. Jei norisi liesiau, maišykite su pertrinta varške, geriau saldaus pieno, nes kitaip bus rūgštoka ir norėsis saldinti. Sūris – riebus, tad nepadauginkite porcijų.
  • 2 nektarinų
  • 2 persikų. Galima rinktis 1 ar naudoti abrikosus – bus vieno kąsnio užkandis. Įdomumo dėlei kepiau ir persikus, ir nektarinus. Mūsų šeimos nuomonės išsiskyrė, man labiau patiko nektarinai, nes stangresni ir saldesni liko, o vyrui – labiau persikai, dėl švelnesnės tekstūros
  • 30 g pistacijų riešutų, lukštentų. Kol kepė, peilio plokščiąją puse patraiškiau ir ištraukusi iš gruzdintuvės jais vaisius pabarsčiau jau lėkštėje.

Paruošimas
 

  • Nuplauname persikus ir nektarinus, perpjauname per pusę. Sudėtingiausia viso proceso dalis – iš sunokusio persiko išimti kauliuką ir vaisiaus nesutraiškyti.
  • Užtepame rikotos.
  • Dedame į karšto oro gruzdintuvę ir kepame +190 C 8 minutes. Gali reikėti keliomis minutėmis ilgiau ar trumpiau, priklausomai nuo vaisiaus dydžio ir sunokimo laipsnio.
  • Dedame į lėkštę, barstome traiškytais riešutais ir valgome!
    Šis užkandis skanus ir karštas, ir šaltas, jei tik nesuvalgysite iškarto.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 188kcal (9%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 9gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 5gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 4gCholesterolis: 26mgNatris: 61mgKalis: 314mg (16%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 13g (52%)Vitaminas A: 734µg (92%)Vitaminas B6: 0.2mg (14%)Vitaminas B12: 0.2µg (8%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 4µg (5%)Kalcis: 116mg (15%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 19µg (10%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 27mg (7%)Fosforas: 151mg (22%)Selenas: 9µg (16%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai, Užkandžiai
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Karšto oro gruzdintuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!