Porcijų kiekis: 1, kcal 264
Kalmaro salotos  – sudedamosios dalys:
50 g poro
50 g paprikos
80 g morkų
100 g pievagrybių
200 g kalmaro (ne filė)
Kalmaro salotos – gaminimo žingsniai:
1. Į verdantį vandenį įdedame druskos ir kelis citrinos griežinėlius bei kalmarą.
2. Verdame daugiausia 3 minutes, skaičiuojant nuo momento, kai vanduo užverda po kalmaro įdėjimo.
3. Susmulkiname daržoves ir pievagrybius.
4. Daržoves ir pievagrybius truputėlį pakepiname, kad jos liktų traškios. Galima į salotas dėti ir šviežias daržoves, t.y. nekepintas.
5. Daržoves pabarstome juodaisiais pipirais, druska ir padažu, pašlakstome sojos padažu ir citrinos sultimis.
6. Ant viršaus uždedame kalmarą.
Skysčio susidaro ir nuo pievagrybių bei daržovių, taigi papildomai aliejaus pilti nereikia.
Galima valgyti ir kaip šiltą, ir kaip šaltą patiekalą.