1 porcija, kcal 248
Topinambų mišrainė – sudėtis
:

200 g topinambų
100 g burokėlių
100 g agurkų
100 g morkų
50 g raugintų kopūstų
Aliejaus, druskos ir cukraus – pagal skonį.
Paruošimui – svogūnų laiškai ir krapai (nebūtinai).
Topinambų mišrainė – gaminimo žingsniai
1. Topinambus, burokėlius ir morkas išverdame, nulupame, supjaustome šiaudeliais.
2. Įdedame raugintų kopūstų, susmulkintų agurkų ir svogūno galvutę.
3. Viską sumaišome ir užpilame keliais šaukštais alyvuogių ar linų sėmenų aliejumi.
4. Viską sudedame į salotinę, papuošiame burokėlių ir morkų gabalėliais, pabarstome smulkintais svogūnų laiškais ir krapais.
Tokią mišrainę galima pagaminti ir naudojant šviežius (nevirtus) topinambus. Labiau tinka turintiems problemų su svoriu, besilaikantiems anticholesterolinės ar kitos sveikatinančios dietos.
Šaltinis www.topinambas.lt , pakoreguota pagal “Sulieknėk sveikai”