Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius | ||||
Maža porcija | Vidutinė porcija | Didelė porcija | Didelė plius porcija | |
Produktai-sudėtinės dalys | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g | Svoris, g |
Vištienos krūtinėlė | 150 | 200 | 200 | 220 |
Paprika | 50 | 50 | 60 | 60 |
Česnakas | 5 (1 skiltelė) | 5 (1 skiltelė) | 5 (1 skiltelė) | 5 (1 skiltelė) |
Karis | 0,2 | 0,2 | 0,2 | 0,2 |
Druska | 0,5 | 0,5 | 0,5 | 0,5 |
Pipirai | 0,2 | 0,2 | 0,2 | 0,2 |
Riebalai kepimui | 6 (1 a.š.) | 8 (1 a.š.) | 12 (2 a.š.) | 12 (2 a.š.) |
Mėta (nebūtinai) | 2 | 2 | 2 | 2 |
Kcal | 214 | 281 | 312 | 334 |
Gaminimo žingsniai:
1. Vištieną bei papriką supjaustome norimo dydžio gabalėliais.
2. Kepame uždengtoje keptuvėje su riebalais kepimui (pavyzdžiui, lydytu sviestu) ir šiek tiek vandens.
3. Pagardiname prieskoniais (pagal skonį).
4. Baigiant kepti galima įdėti mėtos ir palaikyti uždengtoje keptuvėje.
Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė.