Skumbrė yra viena iš riebių žuvų, tačiau kepta orkaitėje be jokių riebalų – skumbrė tiesiog tobula. Pietums pasirinktas variantas yra tiesiog tobulas, gali būti ir puiki vakarienė. Išbandykite ir įvertinkite komentaruose.
Kepta skumbrė su cukinija, pomidorų pasta recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 179 kcal

Ingredientai
  

  • 100 g apelsinų sulčių šviežiai spaustų
  • 70 g cukinijos
  • 70 g skumbrės
  • 8 g pomidorų pastos
  • 1 skiltelės česnako nebūtina
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų šviežiai maltų, pagal skonį
  • Provanso žolelių pagal skonį

Paruošimas
 

  • Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių.
  • Supjaustome cukiniją.
  • Į kepimo popieriaus arba folijos vokelį dedame susmulkintą cukiniją, žuvį, apibarstome prieskonias, išspaudžiame apelsinų sulčių ir patepame pomidorų pasta.
  • Sandariai uždarome kepimo popieriaus arba folijos vokelį ir kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min.
  • Žuvį galime gaminti ir keptuvėje: įtriname ją prieskoniais ir patroškiname apelsinų sultyse, ir pomidorų pastoje kartu su cukinija. Tai darome trumpai, kad žuvis neišsausėtų, o cukinijos išliktų traškios.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 179kcal (9%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 16gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gCholesterolis: 33mgNatris: 169mgKalis: 748mg (37%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 462µg (58%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 3µg (120%)Vitaminas C: 67mg (84%)Vitaminas D: 6µg (120%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 6µg (8%)Kalcis: 38mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 47µg (24%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 43mg (11%)Fosforas: 131mg (19%)Selenas: 26µg (47%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Orkaitėje
Nuotraukos autorė: Donata Vaišnoraitė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!