
Taip paruošta žuvis bus sultinga ir minkšta, o padažas – kiek aštrokas. Žiemos laikotarpiu ar kai kankina nuovargis – labai geras variantas. Aitrūs prieskoniai suaktyvina kraujotaką, juose esantys eteriniai aliejai stiprina imunitetą, o pats patiekalas lengvai virškinamas.Geriausia, jei turite dvi nedideles keptuves ir vienu metu ruošite abi patiekalo dalis, kurias pabaigoje reikės sudėti į vieną.
Kepta žuvis: amūras su kokosų pienu, kariu ir imbieru
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g amūro filė 2 gabalėliai po 150 g su oda
- 100 g morkų 1 vnt
- 1 svogūno raudono
- 15 g imbiero šviežio, galite dėti džiovintą tik kiekis mažesnis
- 1/2 svarainio šviežio ar šaldyto
- 2 v. š. kokosų pieno
- 2 v. š. kokosų aliejaus šalto spaudimo
- 1 čili pipiro
- kario prieskonių
- druskos
- vandens
Paruošimas
- Susmulkiname morką, raudoną svogūną, imbierą, svarainį ir čili pipirą ir trumpai apkepame keptuvėje su 1 v.š. kokosų aliejaus,
- Pilame kokosų pieną, šiek tiek karšto vandens, įberiame kario prieskonių ir druskos.
- Kitoje įkaitintoje keptuvėje ištirpiname kokosų aliejų ir kepame amūro gabalėlius oda žemyn apie 2 minutes.
- Apverčiame ir kepame dar 1 minutę. Išimame žuvį iš keptuvės ir pabarstome šviežiai malta druska.
- Ant daržovių padažo sudedame žuvį ir pakaitiname dar 2 minutes, uždengus dangtį, bet išjungus kaitinimą.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 285kcal (14%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 19gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 11gCholesterolis: 66mgNatris: 78mgKalis: 658mg (33%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 5741µg (718%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 33mg (41%)Vitaminas D: 25µg (500%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 65mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 33µg (17%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 460mg (66%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė