Taip paruošta žuvis bus sultinga ir minkšta, o padažas – kiek aštrokas. Žiemos laikotarpiu ar kai kankina nuovargis – labai geras variantas. Aitrūs prieskoniai suaktyvina kraujotaką, juose esantys eteriniai aliejai stiprina imunitetą, o pats patiekalas lengvai virškinamas.
Geriausia, jei turite dvi nedideles keptuves ir vienu metu ruošite abi patiekalo dalis, kurias pabaigoje reikės sudėti į vieną. 
Kepta žuvis: amūras su kokosų pienu, kariu ir imbieru recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 3 porcijos
Porcijoje 285 kcal

Ingredientai
  

  • 300 g amūro filė 2 gabalėliai po 150 g su oda
  • 100 g morkų 1 vnt
  • 1 svogūno raudono
  • 15 g imbiero šviežio, galite dėti džiovintą tik kiekis mažesnis
  • 1/2 svarainio šviežio ar šaldyto
  • 2 v. š. kokosų pieno
  • 2 v. š. kokosų aliejaus šalto spaudimo
  • 1 čili pipiro
  • kario prieskonių
  • druskos
  • vandens

Paruošimas
 

  • Susmulkiname morką, raudoną svogūną, imbierą, svarainį ir čili pipirą ir trumpai apkepame keptuvėje su 1 v.š. kokosų aliejaus,
  • Pilame kokosų pieną, šiek tiek karšto vandens, įberiame kario prieskonių ir druskos.
  • Kitoje įkaitintoje keptuvėje ištirpiname kokosų aliejų ir kepame amūro gabalėlius oda žemyn apie 2 minutes.
  • Apverčiame ir kepame dar 1 minutę. Išimame žuvį iš keptuvės ir pabarstome šviežiai malta druska.
  • Ant daržovių padažo sudedame žuvį ir pakaitiname dar 2 minutes, uždengus dangtį, bet išjungus kaitinimą.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 285kcal (14%)Angliavandeniai: 15gBaltymai: 19gRiebalai: 17gSočiosios riebalų rūgštys: 11gCholesterolis: 66mgNatris: 78mgKalis: 658mg (33%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 5741µg (718%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 33mg (41%)Vitaminas D: 25µg (500%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 7µg (9%)Kalcis: 65mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 33µg (17%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 50mg (13%)Fosforas: 460mg (66%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
EJRZF logotipas
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!