Ar jau išbandėte taip pagamintą moliūgą? Jei ne – būtinai išmėginkite – nepasigailėsite.
Keptas moliūgas, įdarytas grikiais ir daržovėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 1 val. 45 min.
Mirkymas 12 val.
Iš viso 1 d 1 val. 45 min.
Kategorija Pietums
Virtuvė Europietiška
Išeiga 4 porcijos
Porcijoje 359 kcal

Ingredientai
  

  • 1 moliūgo nedidelio
  • 250 g grikių sausų, nekepintų
  • 200 g pievagrybių
  • 200 g morkų
  • 2 svogūnų
  • 2 vnt saliero kotų
  • 2 skiltelės česnako
  • 1 citrinos sulčių

Paruošimas
 

  • Užmerkiame grikius vakare, ryte užverdame, išjungiame ir keliolika minučių pabrandiname.
  • Morkas, svogūnus, salierus, česnaką sutarkuojame burokine tarka.
  • Pievagrybius supjaustome kubeliais.
  • Viename dubenyje sumaišome virtus grikius, smulkintas daržoves, pievagrybius.
  • Gautu mišiniu prikemšame išskobtą moliūgą. Kepame orkaitėje +175 C apie 1,5 h., pridengę moliūgo viršų folija, kol šis leisis persmeigiamas medine lazdele.
  • Prieš patiekiant, moliūgą apšlakstome citrinos sultimis.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 359kcal (18%)Angliavandeniai: 80gBaltymai: 13gRiebalai: 3gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 49mgKalis: 1367mg (68%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 28284µg (3536%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 56mg (70%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 3mg (25%)Vitaminas K: 9µg (12%)Kalcis: 137mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 99µg (50%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 225mg (60%)Fosforas: 355mg (51%)Selenas: 11µg (20%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Nuotrauką atsiuntė Sonata Jadeškienė.
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!