Ar žinote, kad suvalgę 100 g moliūgo, gausite vos 30 kalorijų?
Vakarienei tinka keptas moliūgas su baltymais. Sotu ir labai skanu!
Keptas moliūgas su ožkos sūriu ir daržovėmis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 35 min.
Iš viso 45 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1
Porcijoje 323 kcal

Ingredientai
  

  • 1/2 spagetinio moliūgo (nedidelio)
  • 50 g ožkos sūrio
  • 50 g rudųjų pievagrybių
  • 1/2 svogūno (nedidelio)
  • 8 vyšninių pomidorų
  • 20 g gražgarsčių (rukolos)
  • 2 sklt. česnako
  • 1 a,š, lydyto sviesto moliūgui įtrinti
  • žiupsnelis čiobrelių
  • druskos pagal skonį
  • juodųjų pipirų pagal skonį
  • kitų mėgstamų prieskonių

Paruošimas
 

  • Moliūgą perpjauname išilgai, išimame sėklas.
  • Įtriname druska, pipirais, mėgstamais prieskoniais ir trupučiu lydyto sviesto.
  • Pašauname į orkaitę (180-190 laipsnių), kepame apie 30 min.
  • Keptuvėje pakepiname smulkintus svogūnus su rudaisiais pievagrybiais, česnaku, čiobreliu.
  • Beriame druskos, pipirų.
  • Moliūgui iškepus, dedame į jo vidų daržovių įdarą.
  • Ant viršaus klojame ožkos sūrio ir pašauname į orkaitę dar 5 minutėms.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 323kcal (16%)Angliavandeniai: 41gBaltymai: 18gRiebalai: 13gSočiosios riebalų rūgštys: 8gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 3gCholesterolis: 26mgNatris: 261mgKalis: 2256mg (113%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 23g (92%)Vitaminas A: 22151µg (2769%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 0.1µg (4%)Vitaminas C: 94mg (118%)Vitaminas D: 0.3µg (6%)Vitaminas E: 5mg (42%)Vitaminas K: 64µg (85%)Kalcis: 219mg (27%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 155µg (78%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 107mg (29%)Fosforas: 425mg (61%)Selenas: 16µg (29%)Cinkas: 3mg (30%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo, Vegetariškas
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Raminta Raminta
3.6 5 votes
Patiko? Įvertinkite!