Soja, o būtent iš jos gaminamas tofu– vienas maistingiausių baltyminių produktų. Ji nekaloringa (100 g – vos 73kcal), sudėtyje beveik nėra riebalų ir angliavandenių. Pagal baltymų kiekį soja lenkia žuvį, kiaušinius ir jautieną.
Keptas tofų sūris su pievagrybių padažu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 200 g tofų sūrio
- 130 g pievagrybių
- 3 v.š. avižų grietinėlės
- 1 mėlynojo svogūno
- 1 skiltelės česnako
- krapų
- svogūnų laiškų pagal skonį
- čiobrelių, šviežių
- alyvuogių aliejaus kepimui
- druskos pagal skonį
- pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Keptuvėje su aliejumi lengvai apkepame smulkintus svogūnus, česnaką, čiobrelį ir pievagrybius. Paskaniname druska, pipirais.
- Sudedame smulkintus krapus ir supilame avižų grietinėlę. Patroškiname apie minutę ir nukeliame nuo ugnies.
- Kitoje keptuvėje apkepame tofų sūrį iš abiejų pusių, kad gražiai paruduotų.
- Paruoštą sūrį dedame į lėkštę bei užpilame pievagrybių padažu. Prieš valgant paskaniname svogūnų laiškais.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 348kcal (17%)Angliavandeniai: 24gBaltymai: 24gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 9gNatris: 80mgKalis: 618mg (31%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 11g (44%)Vitaminas A: 230µg (29%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 14mg (18%)Vitaminas D: 19µg (380%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 353mg (44%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 46µg (23%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 25mg (7%)Fosforas: 147mg (21%)Selenas: 13µg (24%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaisnoraitė