Bulvė – vertinga daržovė, ji turi savyje įvairiausių vitaminų, mineralų ir kitų mums būtinų maistinių medžiagų. Pamėginkite jos ir kopūsto derinį.

Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius
Maža porcija Vidutinė porcija Didelė porcija Didelė plius porcija
Produktai-sudėtinės dalys Svoris, g Svoris, g Svoris, g Svoris, g
Bulvė 100 200 250 300
Dideli kopūsto lapai 200 200 200 250
Druska 0,5 0,5 0,5 0,5
Pipirai 0,2 0,2 0,2 0,2
Kmynai 1 1 1 1
Riebalai kepimui (lydytas sviestas) 7 (1 a.š.) 10 (1,5 a.š.) 10 (1,5 a.š.) 12 (2 a.š.)
Kcal 205 310 352 426

Gaminimo žingsniai:
1. Kopūsto lapus nuplikome.
2. Įsukame kmynais, druska pabarstytą ir sviestu pateptą bulvę į nuplikytus kopūsto lapus. Prieskonių kiekį reguliuojame pagal skonį.
3. Įkaitiname orkaitę iki 180 laipsnių ir kepame bulves, įvyniotas į kepimo popierių, kol iškeps.
Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė.

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!