Paprika turi vitamino B6, kuris padeda gaminti hormonus, kurie reguliuoja nuotaiką, miego ciklus ir kitas organizmo funkcijas.
Keptos paprikos su varškės ir petražolių įdaru recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
5 iš 1 balso
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 35 min.
Iš viso 45 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 198 kcal

Ingredientai
  

  • 1 paprikos vidutinio dydžio 
  • 120 g varškės
  • 1 saujos petražolių šviežių
  • 2 a.š. bazilikų pesto
  • žiupsn. kmynų

Paruošimas
 

  • Papriką nuplauname, nupjauname viršūnėlę ir išvalome sėklas.
  • Susmulkiname petražoles.
  • Inde sumaišome varškę su bazilikų pesto padažu, petražolėmis ir kmynais.
  • Paruošta varškės mase užpildome paprikos vidų, pridengiame nupjauta paprikos viršūnėle.
  • Kepame 180°C orkaitėje apie 30-35 min.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 198kcal (10%)Angliavandeniai: 13gBaltymai: 15gRiebalai: 9gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 1gCholesterolis: 21mgNatris: 539mgKalis: 416mg (21%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 4445µg (556%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 157mg (196%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 71µg (95%)Kalcis: 139mg (17%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 75µg (38%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 30mg (8%)Fosforas: 229mg (33%)Selenas: 12µg (22%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Orkaitėje
Recepto ir nuotraukos autorė Rūta Burdzilauskaitė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!