Nuotraukos autorė rašo: ,,rukolą keičiu ledo salota. Fetą – varškės sūriu, taip pat labai skanu"
Keptų šakninių daržovių salotos su feta
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 100 g cukinijos
- 100 g moliūgo
- 60 g morkos
- 60 g burokėlių
- 50 g pastarnoko
- 30 g paprikos
- 20 g fetos sūrio
- 10 g gražgarsčių rukolos
- 5 g balzamiko
- 5 g aliejaus
- 5 g citrinos sulčių
- 3 g agavų sirupo
- 0,2 g kmynų
- druskos pagal skonį
- pipirų juodųjų, pagal skonį
Paruošimas
- Sumaišome balzamiką, šlakelį aliejaus, agavos sirupo bei citrinos sulčių.
- Morkas supjaustome šiaudeliais, pastarnoką ir burokėlį griežinėliais, cukinijas riekelėmis, moliūgą ir paprikas – kubeliais.
- Viską bent pusvalandžiui pamarinuojame su aliejumi, kmynais, druska ir juodaisiais pipirais.
- Daržoves dedame į orkaitę, įkaitintą 200C, ir pakepame apie pusvalandį aukštoje temperatūroje.
- Dubenyje išdėliojame salotas, ant jų sumetame iškeptas daržoves.
- Pagardiname padažu ir trupintu fetos sūriu. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 275kcal (14%)Angliavandeniai: 42gBaltymai: 8gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 18mgNatris: 373mgKalis: 1288mg (64%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 19g (76%)Vitaminas A: 22115µg (2764%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 96mg (120%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 40µg (53%)Kalcis: 216mg (27%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 191µg (96%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 92mg (25%)Fosforas: 219mg (31%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Jurga. Nuotraukos autorė: Sabina Šatė