Žuvies kotletai kavinėse mane nuvilia, nes juose daug džiūvėsėlių, miltų ar batono, bet mažai žuvies. Tad juos dažnai darau namie – tam tinka ir lašiša, ir upėtakis, ir lydeka, ir kitokia žuvis.
Keptuvėje kepti upėtakio maltinukai be džiūvėsėlių recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
53 balsų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2 porcijos
Porcijoje 378 kcal

Ingredientai
  

  • 350 g upėtakio
  • 1 svogūno vidutinio
  • 1 kiaušinio
  • 1 v.š. lydyto sviesto
  • 1 v.š. speltos miltų
  • žiupsn. druskos
  • žiupsn. pipirų

Paruošimas
 

  • Smulkiais gabaliukais supjaustome upėtakį.
  • Susmulkiname svogūną.
  • Smulkintuvu svogūną ir žuvį sutriname, tačiau paliekame masėje nesutrintų gabaliukų.
  • Įmaišome plaktą kiaušinį.
  • Pagardiname prieskoniais.
  • Į masę įdedame miltų.
  • Viską gerai išmaišome ir drėgnomis rankomis suformuojame kotletus.
  • Kepame keptuvėje ant lydyto sviesto po 3 minutes iš abiejų pusių.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 378kcal (19%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 8gTransriebalai: 1gCholesterolis: 198mgNatris: 194mgKalis: 745mg (37%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 395µg (49%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 14µg (560%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 7µg (140%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 102mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 44µg (22%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 490mg (70%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Low Calorie, Low Fat
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė Lina Venskaitytė
3.3 3 votes
Patiko? Įvertinkite!