Žuvies kotletai kavinėse mane nuvilia, nes juose daug džiūvėsėlių, miltų ar batono, bet mažai žuvies. Tad juos dažnai darau namie – tam tinka ir lašiša, ir upėtakis, ir lydeka, ir kitokia žuvis.
Keptuvėje kepti upėtakio maltinukai be džiūvėsėlių
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 350 g upėtakio
- 1 svogūno vidutinio
- 1 kiaušinio
- 1 v.š. lydyto sviesto
- 1 v.š. speltos miltų
- žiupsn. druskos
- žiupsn. pipirų
Paruošimas
- Smulkiais gabaliukais supjaustome upėtakį.
- Susmulkiname svogūną.
- Smulkintuvu svogūną ir žuvį sutriname, tačiau paliekame masėje nesutrintų gabaliukų.
- Įmaišome plaktą kiaušinį.
- Pagardiname prieskoniais.
- Į masę įdedame miltų.
- Viską gerai išmaišome ir drėgnomis rankomis suformuojame kotletus.
- Kepame keptuvėje ant lydyto sviesto po 3 minutes iš abiejų pusių.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 378kcal (19%)Angliavandeniai: 8gBaltymai: 40gRiebalai: 20gSočiosios riebalų rūgštys: 6gPolinesotieji riebalai: 3gMononesotieji riebalai: 8gTransriebalai: 1gCholesterolis: 198mgNatris: 194mgKalis: 745mg (37%)Skaidulos: 1g (3%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 395µg (49%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 14µg (560%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas D: 7µg (140%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 102mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 44µg (22%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 47mg (13%)Fosforas: 490mg (70%)Selenas: 29µg (53%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Lina Venskaitytė
Labai skanūs kotletukai su gaiviomis salotomis. Puikus pietų pasirinkimas