Įrodyta, kad kiauliena užima antrąją vietą lengviausiai pasisavinamų mėsos produktų sąraše. Svarbu pasirinkti tinkamą kiaulienos dalį. Geriau rinktis ne sprandinę ar šoninę, o liesesnę mėsą kaip – išpjova, kurios 100 gramų yra tik 110 kcal.
Kiaulienos išpjovos troškinys su morkomis ir čiobreliais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 300 g kiaulienos išpjovos
- 100 g morkų
- 100 g rudųjų pievagrybių
- 1 svogūno vidutinio
- 50 g saliero šaknies
- 2 v. š. grietinės
- 2 skiltelės česnako
- 1 žiupsnelis čiobrelių
- 1 žiupsnelis baziliko
- 1 žiupsnelis rozmarino
- 1 žiupsnelis raudonėlio
- 1 pipirų pagal skonį
- 1 druskos pagal skonį
Paruošimas
- Kiaulienos išpjovos gabaliukus pakepiname puode.
- Mėsai apkepus įdedame svogūnus, pakepame ir įpilame vandens, troškiname kol mėsa tampa minkštutė.
- Sudedame morkas, saliero šaknies gabaliukus ir kepintus ruduosius pievagrybius… Viską patroškiname.
- Baigiant įdedame grietinės. Taip pat į puodą keliauja česnakas, druska, pipirai, raudonėlis, čiobrelis, bazilikas bei rozmarinas.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 251kcal (13%)Angliavandeniai: 16gBaltymai: 34gRiebalai: 6gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 2gTransriebalai: 0.1gCholesterolis: 98mgNatris: 163mgKalis: 1150mg (58%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 6g (24%)Vitaminas A: 8438µg (1055%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 11mg (14%)Vitaminas D: 1µg (20%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 22µg (29%)Kalcis: 78mg (10%)Varis: 0.5mg (50%)Folio rūgštis: 38µg (19%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 0.3mg (15%)Magnis: 66mg (18%)Fosforas: 491mg (70%)Selenas: 59µg (107%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.