Kartais jūsų kieme augančios piktžolės – be galo vertingos. Pavyzdžiui jaunų kiaulpienių lapai kupini vitamino C, vitamino P ir karotino. Plačiau kitame straipsnyje apie kiaulpienių lapų panaudojimą ir naudą
Porcijų kiekis: 1, Kcal 152
Kiaulpienių salotos – sudėtis (1 porcija):
150 g jaunų kiaulpienių lapų
50 g svogūnų laiškų
10 g šviežių krapų
10 g šviežių petražolių
5 g šalto spaudimo aliejaus
5 g citrinų sulčių
0,5 g druskos
Kiaulpienių salotos – gaminimas:
Kiaulpienių lapus 30 min. pamerkiame šaltą į vandenį.
Išgriebiame, nuvarviname ir supjaustome.
Petražolių lapelius ir svogūnų laiškus susmulkiname ir sumaišome su kiaulpienių lapais.
Supilame citrinų sultis, įberiame druskos, išmaišome.
Supilame aliejų ir dar kartą gerai išmaišome.
Užbarstome smulkintų krapų.
Receptas adaptuotas iš sveikasradijas.lt puslapio