Šimte gramų kalakutienos yra 7,5 mg vitamino B3, kuris būtinas smegenų veiklai, gerina kraujotaką, padeda subalansuoti cukraus kiekį kraujyje.
Kiniška kalakutiena su cukinija ir morkomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
4.98 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Chinese
Išeiga 2
Porcijoje 479 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g kalakutienos krūtinėlės
  • 3 vnt. morkų, vidutinių
  • 3 sklt. česnako
  • 1 vnt. cukinijos, vidutinės
  • 5 v.š. sojos padažo, su sumažintu druskos kiekiu!
  • 1 v.š. kedro riešutų
  • 2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • 1 v.š. sezamų aliejaus
  • 1 v.š. Teryaki padažo
  • 1 g maltų pipirų mišinio
  • 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių

Paruošimas
 

  • Kalakutienos krūtinėlę supjaustome plonomis juostelėmis ir pakepiname didelėje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus.
  • Tuomet dedame šiaudeliais pjaustytas šviežias morkas, smulkinto česnako skiltelės, ir 5 minutes pakepiname ant silpnos kaitros, kad morkos liktų traškios.
  • Sudedame visus prieskonius, kedro riešutus ir galiausiai šiaudeliais tarkuota cukiniją, pilame sojos padažą ir sezamų aliejų ir dar 5-7 minutes viską pakaitiname.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 479kcal (24%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 62gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 8gTransriebalai: 0.03gCholesterolis: 135mgNatris: 2446mgKalis: 1335mg (67%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 16029µg (2004%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 23mg (29%)Vitaminas D: 0.3µg (6%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 24µg (32%)Kalcis: 100mg (13%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 70µg (35%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 130mg (35%)Fosforas: 767mg (110%)Selenas: 58µg (105%)Cinkas: 4mg (40%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje
Recepto ir nuotraukos autorė: Enrika Valikonienė
3.8 12 votes
Patiko? Įvertinkite!