Šimte gramų kalakutienos yra 7,5 mg vitamino B3, kuris būtinas smegenų veiklai, gerina kraujotaką, padeda subalansuoti cukraus kiekį kraujyje.
Kiniška kalakutiena su cukinija ir morkomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 500 g kalakutienos krūtinėlės
- 3 vnt. morkų, vidutinių
- 3 sklt. česnako
- 1 vnt. cukinijos, vidutinės
- 5 v.š. sojos padažo, su sumažintu druskos kiekiu!
- 1 v.š. kedro riešutų
- 2 a.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
- 1 v.š. sezamų aliejaus
- 1 v.š. Teryaki padažo
- 1 g maltų pipirų mišinio
- 1 a.š. rūkytos paprikos miltelių
Paruošimas
- Kalakutienos krūtinėlę supjaustome plonomis juostelėmis ir pakepiname didelėje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus.
- Tuomet dedame šiaudeliais pjaustytas šviežias morkas, smulkinto česnako skiltelės, ir 5 minutes pakepiname ant silpnos kaitros, kad morkos liktų traškios.
- Sudedame visus prieskonius, kedro riešutus ir galiausiai šiaudeliais tarkuota cukiniją, pilame sojos padažą ir sezamų aliejų ir dar 5-7 minutes viską pakaitiname.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 479kcal (24%)Angliavandeniai: 18gBaltymai: 62gRiebalai: 19gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 7gMononesotieji riebalai: 8gTransriebalai: 0.03gCholesterolis: 135mgNatris: 2446mgKalis: 1335mg (67%)Skaidulos: 5g (14%)Cukrūs: 9g (36%)Vitaminas A: 16029µg (2004%)Vitaminas B6: 2mg (143%)Vitaminas B12: 2µg (80%)Vitaminas C: 23mg (29%)Vitaminas D: 0.3µg (6%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 24µg (32%)Kalcis: 100mg (13%)Varis: 0.4mg (40%)Folio rūgštis: 70µg (35%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 130mg (35%)Fosforas: 767mg (110%)Selenas: 58µg (105%)Cinkas: 4mg (40%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Enrika Valikonienė
Taip,išbsndžiau šį receptą dar kursų viduryje visa šeima valgė,patiko.