Mildos klausimas:
Kokia vakarienė yra geriausia ir kokie kiekiai? Ar tinka vakarienei pasukos ar varškė, sutrinta su pasukom,  ar vaisiais, pavyzdžiui avietėmis? Daržovės ir vaisiai, riešutai… Turbūt nelabai tinka vakarienei. Taigi kokie gali būti geriausi variantai vakarienei?

Atsakymas:
Vakarienei pasirinkimas yra tikrai platus:
– Nevirtos daržovės: šakninės, lapinės
– Ankštiniai: virti, daiginti ar troškinti
– Pieno produktai, pavyzdžiui varškė su žalumynais, nesaldūs varškėčiai
– Liesa mėsa
– Kiaušiniai
– Žuvis: termiškai apdorota liesa arba sūdyta riebi

Taip pat galima sriuba ar troškinys, bet svarbu, kad daržovės būtų nepervirtos, visada turi būti ką kramtyti.

Vaisiai ir miltiniai vakarienei netinka. Riešutų galima suvalgyti nedidelį kiekį, taigi geriau juos rinktis užkandžiui.

Maisto kiekis neturi būti didelis, paprasčiau sakant – turi būti du kartus mažiau nei pietų. Taigi svarbiausia nevalgykite antrų pietų vakare 🙂

Nuolat papildomas receptų vakarienei sąrašas – pasisemkite idėjų vakarienei ir išmėginkite.

Naujausi sveiki receptai vakarienei:

Sveikuoliški sushi (suši) be ryžiųDonataSushi (suši) - vienas iš mėgstamiausių mūsų šeimos patiekalų. Juos galėtumėme valgyti kas dieną. Žinoma, mėgautis tradiciniais, su baltais ryžiais, nėra sveika, tad tenka dažnai suktis iš padėties ir gaminti savo. Čia įsijungia fantazija. Jos dėka - skonių variacijos neaprėpiamos. Galima daryti su juodais laukiniais ryžiais, bolivine balanda, burnočio kruopomis ir daržovėmis, paukštiena ar žuvimi su smulkintais žalumynais. Visi variantai tinkami ir skanūs. Pabandykite, pasigaminkite ir jūs bei išsirinkite savo mėgiamą variantą.
Malta kalakutienos krūtinėle įdaryta paprikaIna ŠvTinka pietums ir vakarienei. Malta kalakutienos krūtinėle įdaryta raudona paprika, kepta orkaitėje. Raugintos paprikos įdarytos raugintais kopūstais. Šalia įvairūs žalumynai.
Kepta kalakuto krūtinėlė su daržovėmisIna ŠvVakarienė: kepta ant lydyto sviesto keptuvėje kalakuto krūtinėlė ir daržovių bokštelis (tarkuoto kopūsto, morkos, cukinijos, avokado, grūdėtų garstyčių ir krienų). Gražgarstės ir rauginti česnakai.
Avinžirniai su garuose virtomis ir keptomis daržovėmisIna ŠvTinka pietums ir vakarienei. Avinžirniai parą laiko mirkyti vandenyje, užvirti ir virti 5 minutes. Išjungus ugnį, palikti brinkti. Vėliau trumpai kepti ant lydyto sviesto keptuvėje su svogūnais, prieskoniais ir moliūgo gabaliukais. Smidrai, cukinija, paprika virtos garuose. Orkaitėje keptas burokėlis.
Kepta balta žuvis su kariuIrvydaŽuvis su pomidorais, puikus pietų ar vakarienės pasirinkimas. Foto - Raminta Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė.
Virti kiaušiniai su smidraisDonataKiaušinius tikriausiai galėčiau valgyti kiekvieną dieną. Nesvarbu ar tai virtas, ar keptas orkaitėje, ar virtas be lukšto. Visi variantai labai skanūs, o ir garnyro bei prieskonių pasirinkimas... Jį, kiaušinį, gali iškelti ant pjedės stalo ir padaryti patiekalo karaliumi. Virti kiaušiniai puikiai tinkantys pietums, tačiau nerealiai tinka ir lengvai vakarienei. Smidrai ir kiaušiniai - mano mėgiamas derinys. Jie puikiai dera vienas su kitu. O kai kiaušiniai pagardinti krapų pesto ir smulkintais pomidorais - tai tikras skanumėlis. Daržovės - kokios tik širdis geidžia. Mano atveju - salotų miksas.