Mildos klausimas:
Kokia vakarienė yra geriausia ir kokie kiekiai? Ar tinka vakarienei pasukos ar varškė, sutrinta su pasukom,  ar vaisiais, pavyzdžiui avietėmis? Daržovės ir vaisiai, riešutai… Turbūt nelabai tinka vakarienei. Taigi kokie gali būti geriausi variantai vakarienei?

Atsakymas:
Vakarienei pasirinkimas yra tikrai platus:
– Nevirtos daržovės: šakninės, lapinės
– Ankštiniai: virti, daiginti ar troškinti
– Pieno produktai, pavyzdžiui varškė su žalumynais, nesaldūs varškėčiai
– Liesa mėsa
– Kiaušiniai
– Žuvis: termiškai apdorota liesa arba sūdyta riebi

Taip pat galima sriuba ar troškinys, bet svarbu, kad daržovės būtų nepervirtos, visada turi būti ką kramtyti.

Vaisiai ir miltiniai vakarienei netinka. Riešutų galima suvalgyti nedidelį kiekį, taigi geriau juos rinktis užkandžiui.

Maisto kiekis neturi būti didelis, paprasčiau sakant – turi būti du kartus mažiau nei pietų. Taigi svarbiausia nevalgykite antrų pietų vakare 🙂

Nuolat papildomas receptų vakarienei sąrašas – pasisemkite idėjų vakarienei ir išmėginkite.

Naujausi sveiki receptai vakarienei:

Orkaitėje kepta menkė marinuota su pomidorų pastaVaida KurpienėLabai skani žuvis, labai sultinga, rašo nuotraukos autorė Raminta. Nuotaukos autorė taip paruoštą žuvį valgė su daržovėmis: pomidoras, nuplikytas brokolis. Svogūnai su morkomis pekepti keptuveje ant ghee sviesto su pomidoru pasta. Skanaus.
Įdaryta cukinija su jautienaVaida Kurpienė"Išbandžiau ir šį receptą, tikrai kartosiu. Valgė visa šeima, visiems patiko, dar su salotų kalnu." rašo nuotraukos autorė Natalija Masevičienė. Skanaus linki recepto autorė – Jolanta Z.
Keptas baklažanas orkaitėjeVaida KurpienėSabina Šatė rašo: "Skonis tirai puikus, užkandėlė labai pikantiška!" Nuotraukos autorė tiesiog įpjovė odelę ir valgė iš viso baklažano. O Jūs ar mėgstate keptą baklažaną? Kaip jį valgote? Galima valgyti karštą ir šiltą, kaip atskirą patiekalą ar derinti su kitais. Keptas baklažanas puikiai dera (pasirinktinai) su: – keptu varškės sūriu, – tofu (sojos pieno sūriu), – grūdų koše.
Orkaitėje kepti šamo file kepsneliai marinuoti su sojos padažuVaida KurpienėŠamas man labai patiko, rašo Natalija Masevičienė, kuri gamino ir atsiuntė nuotrauką. Nuotraukos autorė taip paruoštą žuvį valgė su tokiomis salotomis: vyšniniai pomidorai, šiaudeliais pjaustyta cukinija ir agurkas, šiek tiek paprikos, mėlynojo svogūno, apšlakstyta citrinos sultimis, druska, pipirais, ypač tyru alyvuogių aliejumi. O Jūs ar mėgstate šamą ir kaip jį gaminate, pasidalinkite komentaruose.
Kepta žuvis su įvairių pipirų mišiniu, cukinija ir morkomisVaida KurpienėLabai sotus ir skanus patiekalas, kuris greitai paruošiamas, galima kepti keptuvėje arba orkaitėje. Tinka pietums ir vakarienei, rašo nuotraukos autorė Donata Jokšienė. Šitaip paruoštą žuvį valgė su agurkų ir špinatų salotomis, o Jūs ar mėgstate žuvį ir kaip ją ruošiate? Pasidalinkite savo idėjomis komentaruose. Skanaus.
Dorada kepta orkaitėje su daržovėmisVaida KurpienėNatalija Masevičienė pasidalino idėja ir nuotraukomis. Ačiū. Ji taip paruoštą žuvį valgė su salotomis: baltas ridikas, morka, agurkas. Susmulkinta norimo dydžio gabalėliais. Užpilas: 1 a.š Dižono garstyčių, 1 a.š. citrinos sulčių, 1 a.š. vandens, pipirai.
Varškė su agurkais ir kefyruVaida KurpienėŠis varškės patiekalas gali būti valgomas kaip pagrindinis patiekalas, puikiai tinkantis vakarienei bei gali būti naudojamas kaip užtepėlė. "Ir paprasta, ir skanu..." rašo nuotraukos autorė Birutė Vitkauskienė.
Gardi žuvienė iš lydekosVaida KurpienėŽuvienė labai skani, aštri ir išraiškingo skonio, čia žuvis tinka bet kokia, o aš naudojau lydeką. Valgiau ir pietums ir vakarienei, tiesiog negalėjau nepakartoti, rašo nuotraukos autorė Natalija Masevičienė‎.
Agurkai raugti maišelyjeVaida KurpienėGreitasis būdas užsiraugti agurkus. Koks gėris, rašo idėjos ir nuotraukos autorė Kristina Valaitienė.
Saldaus varškės sūrio rutuliukai su špinataisVaida KurpienėPatiekalas, kurį kepsit ir kepsit! Tobulai skanu su salotomis. Tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Ir šventinį stalą papuoštų 😍. Rašo idėjos ir nuotraukos autorė Giedrė Renevė.
Kalafioro (žiedinio kopūsto) pado pica su mocarela ir pomidoraisVaida KurpienėTaip, tai ta pica, kurią kepėm jau ne pirmą kartą ir dar kepsime. Labai norėjau padaryti tobulą, išbaigtą ir pasidalinti su Jumis. Pica labai soti. Valgyti lėtai ir pasimėgaujant. Rašo idėjos realizatorė ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė.
Ridikėlių ir agurkų salotosVaida KurpienėVandeningos daržovės, tokie kaip ridikėliai ir agurkai, tai tokie maisto produktai, kurių galima valgyti neribotą kiekį. Riboti reikia tik padažo kiekį. Porcijai skaičiuojama iki vieno šaukšto riebalų. Taip pat reikėtų atminti, kad agurkai – šilto sezono daržovė, taigi geriausia jais mėgautis vėlyvą pavasarį ir vasarą. Skanaus linki recepto autorė Renata. Nuotraukos autorė Vanda Jadvyga Unčiūrienė‎.
Salotos su lęšiais ir sūdyta lašišaVaida KurpienėPuikios gaivios ir tuo pačiu sočios salotos su lęšiais, sūdyta lašiša ir daržovėmis. Rašo nuotraukos autorė Sabina Šatė. Recepto autorė – Žaneta.
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!