Mildos klausimas:
Kokia vakarienė yra geriausia ir kokie kiekiai? Ar tinka vakarienei pasukos ar varškė, sutrinta su pasukom,  ar vaisiais, pavyzdžiui avietėmis? Daržovės ir vaisiai, riešutai… Turbūt nelabai tinka vakarienei. Taigi kokie gali būti geriausi variantai vakarienei?

Atsakymas:
Vakarienei pasirinkimas yra tikrai platus:
– Nevirtos daržovės: šakninės, lapinės
– Ankštiniai: virti, daiginti ar troškinti
– Pieno produktai, pavyzdžiui varškė su žalumynais, nesaldūs varškėčiai
– Liesa mėsa
– Kiaušiniai
– Žuvis: termiškai apdorota liesa arba sūdyta riebi

Taip pat galima sriuba ar troškinys, bet svarbu, kad daržovės būtų nepervirtos, visada turi būti ką kramtyti.

Vaisiai ir miltiniai vakarienei netinka. Riešutų galima suvalgyti nedidelį kiekį, taigi geriau juos rinktis užkandžiui.

Maisto kiekis neturi būti didelis, paprasčiau sakant – turi būti du kartus mažiau nei pietų. Taigi svarbiausia nevalgykite antrų pietų vakare 🙂

Nuolat papildomas receptų vakarienei sąrašas – pasisemkite idėjų vakarienei ir išmėginkite.

Naujausi sveiki receptai vakarienei:

Kokosų pieno troškinys su vištiena ir špinataisVaida KurpienėKai už lango apniukę ir vėsu, norisi ko nors šilto, viena geresnių išeičių yra toks troškinys. Autorė siūlo gardinti sausoje keptuvėje skrudintomis saulėgrąžomis. Skanu ir sotu! Sako Giedrė Renevė, kuri atsiuntė šį receptą ir nuotrauką. Ačiū.
Salotos su marinuota lašišaVaida KurpienėLabai paprastas salotų sumestinis su trumpai marinuota lašiša, rašo Gintare Laniauskaitė, kuri atsiuntė nuotrauką ir receptą. Dėkojame jai už pasidalinimą.
Kiaušinienė kekso formojeVaida KurpienėGreitai ir įdomiai paruošiama kiaušinienė, gali būti šeimos valgis ir norint pradžiuginti užsukusį svečią. Nuotraukas atsiuntė Kristina Valaitiene ir Raminta. Ačiū joms.
Pupelių patiekalas su daržovėmisVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas skanus ir maistingas patiekalas, kuris tinka pietums, vakarienei ir į pietų dėžutę. Nuotrauka Donatos Vaišnoraitės, ačiū.
Pupelės su morka ir svogūnuVaida KurpienėGreitai paruošiamas patiekalas. Pupelės – puikus baltymų šaltinis, tinkantis pietums ar vakarienei. Skanaus linki recepto autorė, maisto kursų vadovė Aistė Švetkauskė. Nuotrauką atsiuntė Donata Vaišnoraitė, kuriai taip pat labai patiko šis patiekalas.
Gaivi pupelių, morkų ir paprikos mišrainėVaida KurpienėSkanaus Jums linki Facebook grupės dalyvė Rita Žitaveckaitė. Donatos Vaišnoraitės nuomonė, kad tai super gardi mišrainė. Ji taip pat gamino šią mišrainę, fotografavo ir atsiuntė nuotrauką. Ačiū jai.
Kopūstų salotos su daigintomis spindulinėmis pupuolėmisVaida KurpienėŠios salotos – tai vitaminų ir antioksidantų šaltinis. Jos sočios, puikiai tinka neštis į darbą. Jausitės sotūs ir energingi. Tik joms reikia pradėti ruoštis prieš kelias dienas. Būtina prieš kelias dienas pasidaiginti pupuolių. Galite jų pasidaiginti ir daugiau, bus puikus pagardas košei ar pavakarių užkandis. Nuotrauką atsiuntė Audronė Mackevičienė.
Thai stiliaus sriuba su čili pipirais, imbieru ir lašišaVaida KurpienėKai už lango šiaurinis vėjas - tenka šildytis gaminant aštresnes sriubas. Thai stiliaus sriuba su kokosų pienu, čili pipirais, imbieru ir lašiša, viena tokių sriubų, kurios suvalgius galima apšilti. Receptą ir fotografiją atsiuntė Donata Vaišnoraitė. Dėkojame.
Troškinys su šparaginėmis pupelėmis ir cukinijaVaida KurpienėLabai greitai paruošiamas, puikiai tinka pietums arba vakarienei, taip pat į pietų dėžutę. Recepto autorė – Augustė J. Skanus ir paprastas derinukas, sako Donata Vaišnoraitė, kuri atsiuntė receptui nuotrauką. Ačiū jai.
Spindulinių pupuolių (mung pupelių) sriuba su pomidoraisVaida KurpienėSpindulines (mungo) pupuoles dažniausiai naudojame skaldytas ir nuvalytu luobu. Šioje sriuboje naudotos sveikos mungo pupuolės su luobu, dėl to yra ilgokai mirkomos ir ilgokai verdamos. Geriausia užmerkti iš vakaro, nes mirkyti reikia ne mažiau 10 valandų. Nekaloringa ir lengva sriuba – gerai suvirusios pupuolės yra labai maistingos ir lengvai virškinamos. Išeiga: 3 porcijos. Teksto autorė Aistė (www.jogosmityba.lt) "Sriuba, man žiauriai skani, tik lydyto sviesto kiekis kažkaip nerealu 2-3 šaukštai kepimui? Aš dėjau arbatinį šaukštelį. Buvo per akis." Rašo Donata Vaišnoraitė, kuri gamino ir fotografavo. Ačiū už nuotrauką.
Šparaginės pupelės rytietiškai (iš mitybos plano)Vaida KurpienėŠparaginės pupelės – dietinis patiekalas: mažai kalorijų - daug naudos, ypatingai tinkantis vakarienei ar kai norisi ilgesnio valgymo proceso. Be to, šį valgį mėgsta vaikai, tik jei ruošiate vaikams, gaminkite ne taip aštriai kaip sau. Skanaus linki recepto autorius – programos dalyvis Vaidotas I. Nuotrauką atsiuntė Giedrė Renevė. Ačiū Jiems.
Kepta skumbrė su cukinija, pomidorų pastaVaida KurpienėSkumbrė yra viena iš riebių žuvų, tačiau kepta orkaitėje be jokių riebalų - skumbrė tiesiog tobula. Pietums pasirinktas variantas yra tiesiog tobulas, gali būti ir puiki vakarienė. Nuotrauką ir atsiliepimus atsiuntė Donata Vaišnoraitė. Dėkojame.
Sūdyta skumbrė su pomidoraisVaida KurpienėSkumbrė ypatingai geras ir natūralus bei gerai pasisavinamas Omega 3 šaltinis, kurio mums trūksta. Greitai paruošiamas ir skanus patiekalas. Receptui nuotrauką atsiuntė Donata Vaišnoraitė, Ačiū.
Silkė ir moliūgas – šaltojo sezono derinysVaida KurpienėNepaprastai skanus derinukas, svaigsti nuo skonio, sako fotografijos autorė Donata Vaišnoraitė. Štai taip rekomenduoja salotas gaminti sveiko maisto praktinių kursų vadovė Aiste Švetkauskė, ji pataria pirkti visą silkę. Jūs būsite nustebinti tokiu deriniu.