Kai labai norisi ypatingesnio deserto, siūlau kokosinio skanėsto gabalėlį! Mėgaukitės maksimaliai (ir gamyba, ir ragavimu), tada pakaks ir nedidelio kiekio.
Kokosinis desertas su Chia sėklomis ir šokoladu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g kokosų kremo
- 25 g ispaninio šalavijo sėklų, chia
- 10 g juodojo šokolado (72%)
- ½ a.š. kokoso drožlių
- ¼ a.š. kokosų aliejaus
Paruošimas
- Kokosų kremą sumaišome su ispaninio šalavijo (chia) sėklomis. Paliekame bent 20 min brinkti.
- Šokoladą su kokosų aliejumi ištirpiname vandens vonelėje. Apliejame desertą.
- Pabarstome šokolado ir kokoso drožlėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 119kcal (6%)Angliavandeniai: 6gBaltymai: 2gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 7gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 0.1mgNatris: 3mgKalis: 113mg (6%)Skaidulos: 4g (11%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 6µg (1%)Vitaminas B6: 0.01mg (1%)Vitaminas B12: 0.01µgVitaminas C: 1mg (1%)Vitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 0.2µgKalcis: 57mg (7%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 8µg (4%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 40mg (11%)Fosforas: 103mg (15%)Selenas: 5µg (9%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Audronė Mackevičienė