Mes įpratę, kad kopūstų salotos ruošiamos su cukrumi. Gerai tai, kad valgomos šviežios daržovės, tačiau sveikatai palanki mityba ir cukrus nelabai draugauja. Kopūstai naudingi, nes kovoja suuždegimais – užkerta jiems kelią ar jau atsiradus. Daugybė kopūstuose esančių antioksidantų mažina galimybę susirgti ūmiomis ar lėtinėmis ligomis.
Kopūstų salotos su žaliaisiais žirneliais ir agurkais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 20 min.
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 189 kcal

Ingredientai
  

  • 150 g kopūsto, baltagūžio
  • 50 g žaliųjų žirnelių
  • 50 g agurko
  • 30 g mėlynojo svogūno
  • 5 juodųjų alyvuogių
  • 2 a.š. citrinos sulčių
  • 2 a.š. alyvuogių aliejaus

Paruošimas
 

  • Sutarkuojame kopūstą.
  • Sutarkuotą kopūstą užpilame šviežiai spaustomis citrinos sultimis.
  • Išmaišome, stipriai pagniaužome bei paliekame pastovėti, kad suminkštėtų.
  • Sudedame žirnelius, mėlynąjį žiedais supjaustytą svogūną, alyvuoges bei tarkuotą agurką.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 189kcal (9%)Angliavandeniai: 21gBaltymai: 5gRiebalai: 11gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 7gNatris: 243mgKalis: 505mg (25%)Skaidulos: 8g (23%)Cukrūs: 10g (40%)Vitaminas A: 620µg (78%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 83mg (104%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 135µg (180%)Kalcis: 94mg (12%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 112µg (56%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 46mg (12%)Fosforas: 114mg (16%)Selenas: 2µg (4%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Salotos, Vakarienei
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Vaida Kurpienė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!