Burokėliai – betaino šaltinis. Ši daržovė padeda pasisavinti gyvūninės kilmės baltymus, veikia priešuždegimiškai, juose esantis cholinas gerina kraujotaką.
Korėjietiški burokėliai recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 30 min.
Gaminimas 10 min.
Iš viso 40 min.
Kategorija Salotos
Virtuvė Europietiška
Išeiga 2
Porcijoje 130 kcal

Ingredientai
  

  • 4 vnt. burokėlių, žalių
  • 3 sklt. česnako
  • 1 vnt. svogūno
  • 2 v.š. citrinos sulčių
  • 2 v.š. ypač tyro alyvuogių aliejaus
  • aitrioji paprika, habanero pipirai, pagal skonį
  • 1 žiupsnis druskos

Paruošimas
 

  • Žalius (nevirtus) burokėlius tarkuojame smulkia tarka arba kombainu, įberiame aitriosios paprikos, habanero pipirų, druskos.
  • Įspaudžiame česnako ir paliekame pastovėti apie pusvalandį.
  • Keptuvėje pakepame smulkiai pjaustytą svogūną ir užpilam ant burokėlių.
  • Aštrių prieskonių galima apmažinti, jeigu norisi mažiau aštrumo.
  • Jeigu gaminam didesnį kiekį, ilgesniam naudojimui, užpilam aliejumi, svogūnus panaudokim kitam patiekalui. Laikome šaldytuve.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 130kcal (7%)Angliavandeniai: 2gBaltymai: 0.2gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 10gNatris: 22mgKalis: 29mg (1%)Skaidulos: 0.1gCukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 2µgVitaminas B6: 0.03mg (2%)Vitaminas C: 6mg (8%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 4mg (1%)Varis: 0.01mg (1%)Folio rūgštis: 5µg (3%)Geležis: 0.1mg (1%)Manganas: 0.03mg (2%)Magnis: 2mg (1%)Fosforas: 4mg (1%)Selenas: 0.2µgCinkas: 0.03mg

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Salotos
Dieta: Be glitimo, Be pieno produktų, Augalinis
Gaminimo būdas: Keptuvėje, Šviežia
Recepto/nuotraukos autorė: Liudmila Svetikienė
3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!