Nepaprastai skanios krevečių salotos. Taip jas apibūdina kone visi, jų paragavę. Išbandykite ir jūs. Be to, Krevečių sudėtyje daugiausia liesų baltymų, kurie suteikia sotumą. Be to, baltymai yra statybinė mūsų organizmo medžiaga, padedanti formuoti visas ląsteles, kartu ir imuniteto.
Krevečių salotos su pomidorais ir avokadu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 100 g krevečių
- 80 g pomidorų
- 50 g salotų lapų
- 40 g avokado
- 5 g svogūnų laiškų
- 1 skiltelės česnako
- 1 a.š. citrinos sulčių
- 1 a.š. alyvuogių aliejaus
- 0,5 a.š. lydyto sviesto, kepimui
- druskos, pagal skonį
- pipirų, pagal skonį
- baziliko lapelių šviežių, pagal skonį
Paruošimas
- Ant lydyto sviesto apkepame išspaustą česnaką, dedame krevetes, beriame druskos ir pipirų.
- Daržoves supjaustome. Sudedame apkepusias krevetes. Pagardiname aliejumi, citrinos sultimis, baziliko lapeliais, dedame svogūno laiškų.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 236kcal (12%)Angliavandeniai: 12gBaltymai: 18gRiebalai: 14gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gTransriebalai: 0.01gCholesterolis: 132mgNatris: 620mgKalis: 857mg (43%)Skaidulos: 6g (17%)Cukrūs: 3g (12%)Vitaminas A: 9109µg (1139%)Vitaminas B6: 0.5mg (36%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 33mg (41%)Vitaminas D: 0.1µg (2%)Vitaminas E: 4mg (33%)Vitaminas K: 378µg (504%)Kalcis: 217mg (27%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 185µg (93%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 97mg (26%)Fosforas: 343mg (49%)Selenas: 30µg (55%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Julija Ivanauskienė