Porcijų kiekis:   (Kcal 324,3)
Kviečių ir brokolių troškinys su šakninėmis daržovėmis – sudėtinės dalys: 
Troškiniui:
40 g kviečių grūdų
50 g brokolių šakelių
8 g Kokosų pieno
1 g juodųjų pipirų (nemaltų)
0,2 g gvazdikėlių (nemaltų)
0,2 g kumino
6 g pankolio sėklų
1 g lauro lapų
0,2 g malto kardamono
0,2 g malto muskato
2 g Himalajų druska
Salotoms:
60 g  morkos
30 g baltojo ridiko
10 g Linų sėmenų aliejaus
5 g kaparėlių
10 g Saulėgrąžų daigų
1 g Himalajų druska
Kviečių ir brokolių troškinys su šakninėmis daržovėmis – gaminimo žingsniai:
1. Kviečių kruopas perplauname šaltu vandeniu ir užpilame karštu vandeniu (santykiu 1:1), laikome per naktį termose (laikyti apie 8-12 valandų).
2. Į keptuvę supylame kruopas (jei jos sausos, įpiltame kašto vandens, kad kruopose būtų vandens).
3. Padruskiname, sudedame lauro lapus bei nemaltus prieskonius.
4. Šiek tiek pakaitinus supilame kokoso pieną ir išmaišome.
5. Sudedame maltus prieskonius, išmaišome ir uždengus, minutę patroškiname.
6. Nukėlus nuo ugnies palikame 5-7 minutėms, kad prieskoniai susigertų į kruopas ir susimaišytų skoniai.
Kol gaminasi kruopos, paruošiame salotas:
7. Burokine tarka sutaruojame morkas ir ridiką.
8. Įmaišome aliejaus, druskos ir papuošiame kaparėliais bei daigintomis saulėgrąžomis.
Recepto autorė – programos dalyvė Rita K.
 

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!