Sudėtinės dalys:
57,5 g tahini (sezamo pastas)
2 česnako skiltelės
30 g šviežiai spaustų citrinos sulčių (apie 2 citrinos)
34 g maistinių neaktyvių mielių (dribsnių pavidalo). Maistines neaktyvias mieles galima pakeisti anakardžių riešutais arba kietu sūriu.
3 v.š. alyvuogių aliejaus
1 a.š. druskos
Grūstų juodų pipirų
3 v.š. vandens
Gaminimo žingsniai:
Į virtuvinį kombainą arba plakiklį sudėti visus ingredientus ir plakti, kol padažas pasidarys švelnios konsistencijos. Kiekis – maždaug 225g.
Maistinės mielės – tai neaktyvuotos mielės, ypač naudojamos veganų ir vegetarų mityboje vietoje sūrio, nes jų sudėtyje nėra gyvulinės kilmės produktų. Maistinėse mielėse daug B grupės vitaminų.
Šaltinis : ohsheglows.com