Porcijų kiekis: 1, kcal 241
Lęšių troškinys – sudėtinės dalys:
50 g lęšių
1 puodelis vandens
15 g juodųjų garstyčių grūdelių
3 g smulkinto česnako
1 g druskos
0,5 g maltos ciberžoles
0,2 g kumino
5 g lydyto sviesto
Lęšių troškinys – gaminimo žingsniai:
1. Vandenį su lęšiais užverdame ir verdame 15 minučių iki tirštos sriubos konsistensijos.
2. Keptuvėje įkaitiname lydytą sviestą, suberiame garstyčias ir uždengiame dangčiu.
3. Kepame ant vidutinės ugnies, kol garstyčios baigia spragsėti.
3. Virtus lęšius sumaišome su spragintomis garstyčiomis, smulkintu česnaku, pagardiname prieskoniais ir gerai išmaišome.
4. Patiekiame su natūraliais ryžiais.
Skanaus!