Rabarbarai įvardinamas kaip spanguolių ar kivių pakaitalas. Stiebai dažniausiai naudojami įvairiems desertams gaminti. Lapkočiai – vertingas įdaras įvairiems pyragams, ledams pagardinti, kisieliui, kompotui ar uogienėms virti. Gaminama ir želė.
Vyšnių, rabarbarų ir lazdyno riešutų desertas su graikišku jogurtu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 15 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Desertai
Virtuvė Europietiška
Išeiga 8 porcijos
Porcijoje 189 kcal

Ingredientai
  

  • 500 g rabarbarų
  • 500 g graikiško jogurto
  • 140 g vyšnių
  • 100 g lazdyno riešutų
  • 90 g rudojo cukraus
  • cinamono, pagal skonį
  • kardamono, pagal skonį
  • gvazdikėlių, pagal skonį
  • klevų sirupo arba medaus, pagal skonį

Paruošimas
 

  • Rabarbarus nulupame, supjaustome 2-3 cm gabalėliais, sudedame į indą kartu su vyšniomis (be kauliukų), suberiame cukrų ir prieskonius bei gerai išmaišome.
  • Rabarbarų mišinį paskleidžiame į kepimo formą ir kepame 180 C orkaitėje apie 20 min.
  • Riešutus paskrudiname orkaitėje arba keptuvėje.
  • Sluoksniuojame: dedame keletą šaukštų keptų rabarbarų, porą šaukštų jogurto ir vėl užbaigiame rabarbarais. Ant viršaus užberiame skrudintų lazdyno riešutų ir pašlakstome šaukšteliu klevų sirupo arba medaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 189kcal (9%)Angliavandeniai: 22gBaltymai: 9gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 1gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gTransriebalai: 0.004gCholesterolis: 3mgNatris: 29mgKalis: 412mg (21%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 17g (68%)Vitaminas A: 80µg (10%)Vitaminas B6: 0.1mg (7%)Vitaminas B12: 0.4µg (16%)Vitaminas C: 7mg (9%)Vitaminas E: 2mg (17%)Vitaminas K: 21µg (28%)Kalcis: 152mg (19%)Varis: 0.3mg (30%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 1mg (7%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 38mg (10%)Fosforas: 134mg (19%)Selenas: 7µg (13%)Cinkas: 1mg (10%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Desertai
Dieta: Be glitimo
Gaminimo būdas: Orkaitėje, Šviežia
Recepto ir nuotraukos autorė Sabina Sate
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!