Ankštinių (lęšių ar pupelių) troškinys kičris yra labai paprastai gaminamas, tačiau pilnavertis ir labai skanus patiekalas.
Porcijų kiekis: 1, kcal 363
Kičrio sudėtinės dalys:
40 g raudonųjų lęšių (ar skaldytų spindulinių pupelių (mung dallas)
45 g natūralių (nešlifuotų) basmati ryžių
2 puodeliai vandens
7 g lydyto sviesto
0,1 g kmyninių kuminų
2 g smulkinto šviežio imbiero
0,2 g ciberžolės
1 g druskos
0,2 g maltų juodųjų pipirų
0,2 g asafetidos (kvapiosios ferulos)
Kičrio gaminimo žingsniai:
1. Pupeles ar lęšius ir ryžius nuplaukite bei nuvarvinkite.
2. Įkaitinkite riebalus ir pakepinkite kmynus bei imbierą apie minutę.
3. Tada suberkite likusius prieskonius ir po kelių sekundžių sudėkite ryžius ir dalą. Minutę maišydami kepkite.
4. Užpilkite verdančiu vandeniu, ugnį sumažinkite.
5. Virkite pridengtame puode 40 minučių. Jei išvirs visas vanduo, pripilkite šiek tiek verdančio vandens. Jei kičris išeis labai skystas, nusemkite vandens perteklių arba pavirkite kurį laiką atidengtame puode ant didelės ugnies. Baigiant virti suberkite druską. Galima įspausti šiek tiek citrinos, pridėti šaukštą sviesto, užbarstyti smulkiai pjaustytų žalumynų.
Į kičrį galima dėti ir daržovių: bulvių, morkų, kopūstų, kalafijorų, paprikų, pomidorų, baklažanų ir t.t. Kas kartą įdėkite vis kitų – turėsite naują patiekalą. Tinka valgyti su jogurtu, agurkų raita. Skanaus!

www.sveikiproduktai.lt