
Lengvai pagaminamos ir maistingos salotos. Kai norisi suvartoti daugiau daržovių, bet pritrūksta idėjų…
Lęšių salotos su agurkais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g Iceberg salotų
- 100 g agurkų šviežių
- 50 g lęšių neskaldytų
- 30 g svogūno ropinio, raudonojo (o vasarą – svogūnų laiškų)
Paruošimas
- Kelias valandas ar per naktį pamirkome neskaldytus lęšius.
- Išverdame juos (laikas nurodytas ant pakuotės), bet kokiu atveju, neturi “persprogti”.
- Kol verda lęšiai, supjaustome svogūnų laiškus arba susmulkiname svogūno galvą, agurką supjaustome kubeliais ir suplėšome salotų lapus.
- Išvirusius lęšius galima valgyti šiltus, o galima ir šaltus, sumaišius su susmulkintomis daržovėmis.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 229kcal (11%)Angliavandeniai: 41gBaltymai: 16gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 26mgKalis: 939mg (47%)Skaidulos: 19g (54%)Cukrūs: 8g (32%)Vitaminas A: 1076µg (135%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 13mg (16%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 58µg (77%)Kalcis: 78mg (10%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 317µg (159%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 87mg (23%)Fosforas: 287mg (41%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 3mg (30%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.