Porcijų kiekis: 1 (Kcal 233,4)
Lęšių troškinys – sudėtinės dalys:
40 g lęšių
40 g svogūno
10 g saliero stiebų
5 g česnako
10 g pomidorų pastos ar konservuotų pomidorų
1 g ciberžolės
1 gDruska
1 g Pipirai
1 g Asafetidos – kvapioji ferula (įsigyti galima jogos studijose ir www.sveikiproduktai.lt)
1 g kalendra malta
8 g lydyto sviesto
Lęšių troškinys – gaminimo žingsniai:
1. Išverdame lęšius, vandenį nupilame.
2. Kol verda lęšiai, keptuvėje su šaukšteliu lydyto sviesto pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir salierą.
3. Į keptuvę įdedame konservuotus pomidorus, paskaniname prieskoniais – druska, pipirais, asafetida, ciberžole. Pakaitiname kelias minutes ir į keptuvę suverčiame lęšius.
4. Keptuvę kaitiname 10-15 min. ant nedidelės ugnies.
5. Pabarstome malta kalendra.
Skanaus linki recepto autorė – Ieva S.