Labai skanus ir greitai paruošiamas troškinys, saliero galite dėti ir daugiau.
Lęšių troškinys su pomidorais ir saliero stiebais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Dar nėra įvertinimų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 30 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 242 kcal

Ingredientai
  

  • 40 g lęšių
  • 40 g svogūno
  • 10 g saliero stiebų
  • 10 g pomidorų pastos ar konservuotų pomidorų
  • 8 g lydyto sviesto
  • 5 g česnako
  • 1 g ciberžolės
  • 1 g druskos
  • 1 g pipirų
  • 1 g asafetidos kvapiosios ferulos
  • 1 g kalendros maltos

Paruošimas
 

  • Išverdame lęšius, vandenį nupilame.
  • Kol verda lęšiai, keptuvėje su šaukšteliu lydyto sviesto pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir salierą.
  • Į keptuvę įdedame pomidorų pastą, paskaniname prieskoniais – druska, pipirais, asafetida, ciberžole.
  • Pakaitiname kelias minutes ir į keptuvę suverčiame lęšius.
  • Keptuvę kaitiname 10-15 min. ant nedidelės ugnies.
  • Pabarstome malta kalendra. Skanaus

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 242kcal (12%)Angliavandeniai: 34gBaltymai: 12gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 17mgNatris: 538mgKalis: 542mg (27%)Skaidulos: 14g (40%)Cukrūs: 4g (16%)Vitaminas A: 420µg (53%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 11µg (15%)Kalcis: 22mg (3%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 199µg (100%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 53mg (14%)Fosforas: 192mg (27%)Selenas: 4µg (7%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Dieta: Diabetui, Be glitimo
Gaminimo būdas: Keptuvėje, ​Virta
Recepto autorė: Ieva S. Nuotraukos autorė: Jolanta Kardelytė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!