Skamba keistai? Bet taip ir yra! Keista, skanu ir sveika. Bendradarbiaudama su mitybos specialiste Vaida Kurpiene išmokau labai daug naujų naudingų dalykų, kurie mano maistą padarė ne tik skanesnį, bet ir naudingesnį.
Net ir makaronai gali būti sveikas maistas. Šiandien valgysime makaronus truputėli “azijietiškai”. Tiems, kurie abejoja, valgyti ar ne, tikrai galima valgyti pilno grūdo makaronus. Juose daug ląstelienos, jie lėtai virškinami ir ilgam suteikia sotumo jausmą. O aš šį kartą naudojau ekologiškus makaronus, kurio sudėtyje nebuvo glitimo. Pagaminti iš kukurūzų ir bolivinės balandos miltų. Galite rinktis bet kuriuos norite, bet žinokite, kad dauguma įprastų makaronų gaminami iš rafinuotų kviečių produktų. Prarastos „gerosios“ makaronų savybės. Lieka mažai ląstelienos ir B grupės vitaminų.
Taip pat galima rinktis makaronus, pagamintus iš sojos ar grikių lukštų. Juose gausu apetitą slopinančių baltymų ir skaidulų. Nepatingėkite ir išbandykite, kad rastumėte savo mėgstamiausius. Sveikus ir skanius.
Taigi patiekalui reikės:
•60 g makaronų (pilno grūdo)
•60 g špinatų lapų
•100 g pomidorų
•1 g lauro lapų
•1 cinamono lazdelės
•2 g nemaltų kumino sėklų (indiškas kmynas)
•2 g tarkuotos imbiero šaknies
•2 g maltos ciberžolės
•2 g maltos kalendros
Galima įdėti smulkiai supjaustyto aštraus raudono pipiriuko.
(Prieskonius galite rinktis pagal save)
Kaip pagaminti skanius pino grūdo makaronus?
1. Pilno grūdo makaronus išverdame pasūdytame vandenyje.
2. Kol verda makaronai: – kubeliais supjaustome pomidorus ir – suplėšome špinatų lapus. Toliau visas veiksmas vyksta keptuvėje 3. Keptuvėje išlydome 1 šaukštą sviesto ar aliejaus ir įmetame cinamono lazdelę, kumino prieskonius, trumpai pakepiname ir sudedame imbierą bei lauro lapus.
4.Viską pamaišome ir vėl šiek tiek pakepiname.
5. Suverčiame pomidorus, troškiname, ir vis pamaišome, kad neprisviltų.
6. Įberiame likusius prieskonius ciberžolę ir kalendrą,
7. Pabaigoje sudedame suplėšytus špinatų lapus ir patroškiname. 8. Kai lapai suminkštėja, galima sudėti makaronus.
Sumaišome ir dar patroškiname apie 1/2 minutes.
Tokius makaronus galite valgyti be kaltės ar savigraužos jausmo.
Su skaniausiais linkėjimais,
Rojaus daržo sodininkė Lilė :)