Įdaryta cukinija – puikus pasirinkimas sveikiems pietums. Šis patiekalas Jūsų neapsunkins, atvirkščiai – suteiks energijos.
Porcijų kiekis: 1, Kcal 256
Sudėtinės dalys:
200 g cukinijos (Lina dažniausi renkasi apvalią, bet tiks ir pailga)
50 g saldžiosios paprikos
2 g česnako skiltelės
40 g svogūno
40 g natūralių ryžių
0,5 g druskos
0,2 g pipirų juodųjų
1 a.š. (6 g) lydyto sviesto
Gaminimo žingsniai:
1. Užkaičiame virti nuplautus natūralius ryžius.
2. Kol ryžiai verda, išskaptuojame cukiniją ir jos ‘mėsą’ supjaustome kubeliais.
3. Supjaustome papriką, svogūną, susmulkiname česnaką.
4. Visas daržoves pakepiname ant lydyto sviesto, kol gražiai pagelsta.
5. Pakepintas daržoves sumaišome su išvirtais ryžiais ir prieskoniais.
6. Gautą masę sudedame į išskaptuotą cukiniją.
7. Ištepame skardą lydytu sviestu bei sudedame ant jos cukinijas. Cukinijas uždengiame folija ir pašauname į įkaitintą iki +175C orkaitę bei kepame. Jei cukinija pailgos formos – 20 minučių, jei apvali – 30 minučių. Cukinija kepimo metu neturi sutižti, tik suminkštėti.
8. Nuimame foliją ir dar pakepame 5-10 min, kad gražiai apskrustų.
Skanaus
Nuotrauka iš http://www.wisegeek.com/

0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!