Kcal – 300
Pesto padažas puikus pasirinkimas sveikiems patiekalams gaminti, ar rytinei košei gardinti.
Pesto padažas – sudėtinės dalys:
2-3 valgomieji šaukštai kedro riešutų
1 skiltelė česnako
1 valgomas šaukštas sėmenų aliejaus
2g Saujelė šviežio baziliko
5-6 gabaliukai džiovintų pomidorų
5g Druska ir pipirai
Pesto padažas – gaminimo žingsniai:
1. Viską susmulkiname maišytuvu.
2. Masę supilame į stiklainį ir įdedame į šaldytuvą.
Patarimai. Šį pesto padažą galima valgyti su koše, tepti ant duonos, dėti ant supjaustytų morkų ir ruošti įvairius padažus. Loreta paįvairinimui siūlo vietoje kedro riešutų naudoti anakardžio riešutus. Taip pat, galima įdėti petražolių, raudonėlio šakelę ar džiovintą čilį pipiriuką.
Skanaus
Iskilo klausimas: kaip ilgai saldytuve galima laikyti sita padaza? Dekui.
dėl padažų sakoma, kad ilgiausiai galima laikyti tiek, kiek galioja trumpiausiai galiojanti sudėtinė dalis, bet ne ilgiau, nei 2 savaites.