Atgal į straipsnių sąrašą

1 porc. – 295 Kcal

Makaronai su daržovėmis ir avinžirniais – sudėtinės dalys:
25 g pilno grūdo makaronai, geriausia speltos ar kietagrūdžių kviečių
25 g avinžirniai (virti)
50 g cukinija
50 g baklažanas
30 g pomidorai savo sultyse ar 12 g pomidorų tyrė
30 g svogūnas
5 g kietasis sūris
6 g lydytas sviestas kepimui
Druska, paprikos milteliai, česnakas pagal skonį

Makaronai su daržovėmis ir avinžirniais – gaminimo žingsniai:
1. Perplauname avinžirnius ir paliekame brinkti 12-24 val. Išbrinkusius avinžirnius išverdame (turi likti kietoki), galima tai padaryti ir vakare ar naudoti savo šaldytus.
2. Supjaustome morką, truputį svogūno, cukinijos, baklažano.
3. Daržoves lengvai apkepame su lydytu sviestu, druska ir paprikos prieskoniais bei šviežiu česnaku.
4. Atskirame puode užkaičiame makaronus ir tuo pačiu metu į troškinamas daržoves sudedame virtus avinžirnius bei pomidorus savo sultyse. Patroškiname.
5. Makaronus verdame minus dvi minutės nuo nurodyto ant pakuotės laiko, kad jie išliktų pakankamai kieti. Apvirtus makaronus suberiame į daržoves ir minutę- dvi dar kartu pamaišome.
6. Dedame į lėkštes ir pagardiname tarkuotu kietu sūriu.

Vaida Kurpienė
Vaida Kurpienė
Sertifikuota mitybos specialistė
Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
Atgal į straipsnių sąrašą
Skaityti komentarus (žiūrėkite žemiau) (0) Rašyti komentarus (žiūrėkite žemiau)

Įkelkite savo komentarą

*

  • Vaida Kurpienė

    Tel. +370 614 77992
    El. p. registracija@sulieknek.lt
    Viber +37061477992

  • Facebook

  • Instagram