Jei pietums trūksta idėjų, puikus pasirinkimas bus šie makaronai su daržovėmis ir avinžirniais.
Makaronai su daržovėmis ir avinžirniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 50 g cukinijos
- 50 g baklažano
- 50 g morkos
- 30 g pomidorų savo sultyse arba pomidorų tyrės
- 30 g svogūno
- 25 g makaronų pilno grūdo, geriausia speltos ar kietagrūdžių kviečių
- 25 g avinžirnių virtų
- 6 g lydyto sviesto kepimui
- 5 g kietojo sūrio
- druskos pagal skonį
- paprikos miltelių pagal skonį
- česnako pagal skonį
Paruošimas
- Perplauname avinžirnius ir paliekame brinkti 12-24 val. Išbrinkusius avinžirnius išverdame (turi likti kietoki), galima tai padaryti ir vakare ar naudoti savo šaldytus.
- Supjaustome morką, truputį svogūno, cukinijos, baklažano.
- Daržoves lengvai apkepame su lydytu sviestu, druska ir paprikos prieskoniais bei šviežiu česnaku.
- Atskirame puode užkaičiame makaronus ir tuo pačiu metu į troškinamas daržoves sudedame virtus avinžirnius bei pomidorus savo sultyse. Patroškiname.
- Makaronus verdame minus dvi minutės nuo nurodyto ant pakuotės laiko, kad jie išliktų pakankamai kieti. Apvirtus makaronus suberiame į daržoves ir minutę – dvi dar kartu pamaišome.
- Dedame į lėkštes ir pagardiname tarkuotu kietu sūriu. Skanaus
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 303kcal (15%)Angliavandeniai: 52gBaltymai: 12gRiebalai: 8gSočiosios riebalų rūgštys: 4gCholesterolis: 17mgNatris: 300mgKalis: 1567mg (78%)Skaidulos: 9g (26%)Cukrūs: 18g (72%)Vitaminas A: 8865µg (1108%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 28mg (35%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 23µg (31%)Kalcis: 75mg (9%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 79µg (40%)Geležis: 4mg (29%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 123mg (33%)Fosforas: 258mg (37%)Selenas: 21µg (38%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Regina Makauskienė
O baklažanas nebūna kartus, nereikia jo pirma paruošti, kad troškinyje nesijausto kartumo?
kad lyg ir ne. O jūs kažkaip prieš tai apdorojate?