Menkės file su pankolio sėklomis ir kaparėliais

Vienas mėgiamiausių patiekalų - žuvis, rašo idėjos ir nuotraukos autorė Sabina Šatė. Kaip Jūs, ar mėgstate žuvį? Pasidalinkite komentaruose savo idėjomis ir nuomonėmis.
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 25 min.
Iš viso 35 min.
Kategorija Pietums, Vakarienei

Ingredientai
  

  • 200 g menkės file
  • 4 skiltelės česnako
  • 0,5 a.š. pankolio seklų
  • 2 v.š. kaparėlių
  • 5 g kokosų aliejaus
  • 10 g sviesto

Paruošimas
 

  • Menkės file supjaustyta gabaliukais, padruskinta ir papipirinta.
  • Troškintuvėje ant šiek tiek kokosų aliejaus trumpai pakepti neluptas česnako skilteles ir pankolio sėklas, kad pasklistu aromatas.
  • Į tą pačią keptuvę sudėti žuvies gabalėlius oda žemyn, kad pakepų kelias minutes. Dėti sviestą, o jam išsilydžius, pilti ant žuvies gabalėlių. Žuvį apversti.
  • Berti kaparėlius, dėti troškintuvę į 170 laipsnių įkaitintą orkaitę dešimčiai minučių. Neperkepti, svarbu, kad žuvis baigtų kepti, bet išliktų sultinga! Laikas dar labai priklauso nuo menkės dydžio ir storio. Skanaus.
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Pietums, Vakarienei
Gaminimo būdas: Orkaitėje
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!