2-3 – porcijos; kcal 402
Keksai su daržovėmis ir mėsa – sudėtinės dalys:
100 – 200 g (2-4 vnt.) morka
2 sauja šviežių žalių žirnelių
500 g (2 vnt.) paprika (raudona arba geltona)
200 g (1 vnt.) cukinija
1,7 g (1 arbat. šaukštelis) agaro milteliai (augalinis želatinas)
180 g paukštienos krūtinėlė
Druska, šviežiai malti juodieji pipirai pagal skonį
5 g petražolės
5 g krapai
2 g (1 arbat. šaukštelis) kaparėliai
50 g (0,5 vnt.) mėlynasis svogūnas
7 g šviežiai spaustos citrinos sultys
Sudėtinės dalys marinatui :
1 g druska
0,4 g (2 vnt.) lauro lapai
7 g petražolės
10 g bazilikai
0,5 g šviežiai malti juodieji pipirai
15 g (1/4 vnt.) salieras
4 g (1 arbat. šaukštelis) balto vyno actas
10 g (1 arbat. šaukštelis) agavų sirupas

Keksai su daržovėmis ir mėsa – gaminimo žingsniai:
1. Išverdame marinatą, sumaišę visus marinatui skirtus produktus su 1-2 stiklinėmis vandens.
2. Susmulkiname daržoves ir suberiame į karštą marinatą. Uždengę dangčiu, paliekame pastovėti apie pusvalandį.
3. Praėjus nurodytam laikui, pagal praporcijas įberiame agaro miltelių.
4. Ištriname vištienos krūtinėlę su druska ir pipirais, supjaustome gabalėliais ir pakepame keptuvėje.
5. Į silikonines keksiukų formeles dedame po keletą gabalėlių vištienos, smulkintų žolelių, kaparėlių, smulkinto mėlynojo svogūno, šlakelį citrinos sulčių ir užpilame marinato su daržovėmis.
6. Paliekame pastovėti apie valandą laiko.

Valgome su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus linki recepto autorė – Raminta  B.