Miežinė košė su agurku

Birutė Vitkauskienė (nuotraukos autorė) rašo: "Mėgstu į košes dėti visko daug. Pasirodo, kartais užtenka visai ne daug ir laaaabaiiii skanu...". O Jūs ar pamėgote taip paruoštą košę? Pasidalinkite komentaruose.
00 balsų
Pasiruošimas 10 min.
Gaminimas 15 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Išeiga 1
Kalorijos 241 kcal

Ingredientai
  

  • 65 g miežinės kruopos
  • 50 g agurkas
  • 1 g druska

Paruošimas
 

  • Perplauname miežių kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, o ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį, praplauname grūdus ir kartu su vandeniu (orientacinis santykis 1:2 – mėgstantiems biresnę košė ir 1:3- skystesnę) užverdame.
  • Vos užvirus išjungiame ir paliekame brinkti, nemaišome. Kiek laiko truks brinkimas, priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas apie 30 min. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Pagamintą košę pagardiname agurku bei druska (pagal skonį). Skanaus!

Maistinė vertė

Kalorijos: 241kcal
Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!