Miežinės kruopos Lietuvoje parduodamos skaldytos. Jos būna dviejų rūšių – smulkaus ir stambaus skaldymo. Rinkitės stambesnio skaldymo miežines kruopas – jos sotesnės, nors kalorijų turi tiek pat, kiek ir smulkesnės. Be to, stambiau skaldytose kruopose šiek tiek daugiau ir mums būtinų maistinių skaidulų. Svarbu: jei esate alergiški pieno produktams pesto padažo taip pat negalite vartoti, nes jame yra kietojo sūrio, dažniausiai parmezano.
Miežinė košė su pesto padažu recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 30 min.
Mirkymas 12 val.
Iš viso 1 d 30 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 320 kcal

Ingredientai
  

  • 75 g miežinių kruopų sausų
  • 14 g pesto padažo
  • 0,5 g druskos

Paruošimas
 

  • Vakare kruopas nuplaukite po tekančiu vandeniu ir užmerkite. Kas mėgstate skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgstate biresnę 1:2.
  • Ryte kruopas užvirkite, išjunkite virykle ir palikite brinkti, maišyti nereikia. Po pusvalandžio miežinės kruopos bus tinkamos valgyti.
  • Patiekę ant stalo įsidėkite po 1/2 arbatinio šaukštelio pesto padažo. Skanaus.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 320kcal (16%)Angliavandeniai: 56gBaltymai: 10gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 1gCholesterolis: 1mgNatris: 334mgKalis: 339mg (17%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 1g (4%)Vitaminas A: 282µg (35%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 2µg (3%)Kalcis: 47mg (6%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 14µg (7%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 100mg (27%)Fosforas: 198mg (28%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Giedrė Renevė
5 1 vote
Patiko? Įvertinkite!