Ar mėgstate košes? Ši ypač tinka pusryčiams. Pasidalinkite pastebėjimais komentaruose.
Miežinių perliukų košė su brokoliais ir lukštentomis kanapėmis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g miežinių kruopų
- 60 g brokolių
- 10 g kietojo sūrio
- 5 g kokosų aliejaus
- 1 žiupsneliai druskos
- 0,5 a. š. kanapių sėklų lukštentų
Paruošimas
- Vakare kruopas nuplauname po tekančiu vandeniu ir užmerkiame. Kas mėgstate skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgstate biresnę 1:2.
- Ryte kruopas užverdame, išjungiame viryklę ir paliekame brinkti, maišyti nereikia.
- Po pusvalandžio miežinės kruopos bus tinkamos valgyti.
- Kai miežinė košė bus paruošta, suplėšome brokolį ir kepame ant kokosų aliejaus, kol šiek tiek suminkštės.
- Pakepintą brokolį, sudedame ant miežinės košės, viską gardiname kietuoju sūriu ir lukštentų kanapių sėklomis. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 338kcal (17%)Angliavandeniai: 52gBaltymai: 13gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 6gCholesterolis: 8mgNatris: 129mgKalis: 483mg (24%)Skaidulos: 13g (37%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 441µg (55%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas B12: 1µg (40%)Vitaminas C: 54mg (68%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 62µg (83%)Kalcis: 100mg (13%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 50µg (25%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 99mg (26%)Fosforas: 275mg (39%)Selenas: 28µg (51%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė: Sabina Šatė