Labai greitai paruošiama košė. Išbandykite pusryčiams.
Miežinių perliukų košė su burokėliais ir morkomis
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 65 g miežinių kruopų
- 50 g morkos
- 35 g burokėlio
- 6 g lydyto sviesto
- 1 g druskos
Paruošimas
- Vakare kruopas nuplauname po tekančiu vandeniu ir užmerkiame. Kas mėgstate skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgstate biresnę 1:2.
- Ryte kruopas užverdame, išjungiame viryklę ir paliekame brinkti, maišyti nereikia.
- Po pusvalandžio miežinės kruopos bus tinkamos valgyti.
- Kai miežinė košė bus paruošta, sutarkuojame morką ir burokėlį, tada kepame kol suminkštės.
- Pakepintas daržoves supilame ant miežinės košės.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 309kcal (15%)Angliavandeniai: 56gBaltymai: 9gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 13mgNatris: 500mgKalis: 568mg (28%)Skaidulos: 14g (40%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 8503µg (1063%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 38mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 60µg (30%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 101mg (27%)Fosforas: 203mg (29%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 2mg (20%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto autorė: Kristina Valaitienė. Nuotraukos autorė: Sabina Šatė