Labai greitai paruošiama košė. Išbandykite pusryčiams.
Miežinių perliukų košė su burokėliais ir morkomis recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
No ratings yet
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 30 min.
Mirkymas 12 val.
Iš viso 1 d 30 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 309 kcal

Ingredientai
  

  • 65 g miežinių kruopų
  • 50 g morkos
  • 35 g burokėlio
  • 6 g lydyto sviesto
  • 1 g druskos

Paruošimas
 

  • Vakare kruopas nuplauname po tekančiu vandeniu ir užmerkiame. Kas mėgstate skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgstate biresnę 1:2.
  • Ryte kruopas užverdame, išjungiame viryklę ir paliekame brinkti, maišyti nereikia.
  • Po pusvalandžio miežinės kruopos bus tinkamos valgyti.
  • Kai miežinė košė bus paruošta, sutarkuojame morką ir burokėlį, tada kepame kol suminkštės.
  • Pakepintas daržoves supilame ant miežinės košės.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 309kcal (15%)Angliavandeniai: 56gBaltymai: 9gRiebalai: 7gSočiosios riebalų rūgštys: 3gCholesterolis: 13mgNatris: 500mgKalis: 568mg (28%)Skaidulos: 14g (40%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 8503µg (1063%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 5mg (6%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 8µg (11%)Kalcis: 38mg (5%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 60µg (30%)Geležis: 3mg (21%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 101mg (27%)Fosforas: 203mg (29%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 2mg (20%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Gaminimo būdas: ​Virta
Recepto autorė: Kristina Valaitienė. Nuotraukos autorė: Sabina Šatė
0 0 votes
Patiko? Įvertinkite!