
Labai tinkama košė pusryčiams. Išbandykite.
Miežinių perliukų košė su pomidoru, mielių dribsniais
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
Ingredientai
- 65 g miežinių perliukų
- 60 g pomidorų
- 5 baziliko lapelių
- 0,5 a. š. mielių dribsnių
- 0,2 g druskos
Paruošimas
- Vakare perplauname miežinių perliukų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
- Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2) ir užverdame.
- Verdame iki 1 minutės, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
- Kol kruopos brinksta, susipjaustome pomidorus, nusiplauname baziliką.
- Kai kruopos jau paruoštos, dedame į lėkštę kruopas, pomidorus, barstome mielių dribsnius, puošiame baziliko lapeliais. Skanaus.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 244kcal (12%)Angliavandeniai: 53gBaltymai: 8gRiebalai: 1gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 86mgKalis: 324mg (16%)Skaidulos: 11g (31%)Cukrūs: 2g (8%)Vitaminas A: 605µg (76%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 8mg (10%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 14µg (19%)Kalcis: 19mg (2%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 24µg (12%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 1mg (50%)Magnis: 58mg (15%)Fosforas: 158mg (23%)Selenas: 25µg (45%)Cinkas: 1mg (10%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Nuotraukos autorė: Kristina Valaitienė