Miežinių perliukų košė su pomidoru, mielių dribsniais

Kristina Valaitienė, kuri atsiuntė nuotrauką šiam foto rašo, kad labai mėgsta tokią košę pusryčiams.
00 balsų
Pasiruošimas 5 min.
Gaminimas 20 min.
Iš viso 25 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams

Ingredientai
  

  • 65 g miežiniai perliukai
  • 60 g pomidorai
  • 0,5 tsp mielių dribsniai
  • 0,2 g druska
  • 5 stick baziliko lapeliai

Paruošimas
 

  • Vakare perplauname miežinių perliukų kruopas šaltu vandeniu ir užmerkiame, kad brinktų per naktį. Taip grūdai pradeda dygimo procesą ir tampa vertingesni, be to, ryte gaminimo laikas trumpesnis.
  • Ryte pakeičiame vandenį ir grūdus kartu su vandeniu (kas mėgsta skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgsta biresnę – 1:2 ir užverdame.
  • Verdame iki 1 minutės, tada paliekame brinkti. Kiek laiko truks brinkimas priklausys nuo gaminamų porcijų kiekio, puodo ir viryklės tipo. Orientacinis laikas 20-30 minučių. Kruopos turi išlikti kramtomos konsistencijos.
  • Kol kruopos brinksta, susipjaustome pomidorus. Nusiplauname baziliką.
  • Kai kruopos jau paruoštos, dedame į lėkštę kruopas, pomidorus, barstome mielių dribsnius, puošiame baziliko lapeliais. Skanaus.

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Let us know how it was!
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Gaminimo būdas: Šviežia, ​Virta
0 0 vote
Patiko? Įvertinkite!