Ar kruopos yra jūsų kasdienis maistas? Ne? O kodėl?
Reguliarus jų vartojimas mažina nutukimo, širdies ir kraujagyslių ligų, cukrinio diabeto, storosios žarnos vėžio riziką, gerina žarnyno veiklą ir bendrą savijautą. Miežių kruopos gali būti Jūsų pusryčių ar pietų alternatyva kitoms košėms ar kruopoms. Kodėl miežių kruopas verta valgyti? Nes nedaug riebalų ir pakankamai daug ląstelienos lyginant su kitomis kruopomis. Taip pat turi mineralinių medžiagų bei vitaminų B1, B2 ir B3. Kai kurių grūdų košių reikia vengti, nes jos per greitai pasisavinamos, reiškia labai greitai turite išnaudoti gautas kalorijas ir sukelia alkį. Nepiktnaudžiaukite užpilamomis košėmis, greito paruošimo košėmis, dribsniais, kukurūzų bei manų kruopomis.
Ingredientai
- 200 g žaliųjų žirnelių šviežių ar šaldytų
- 50 g miežinių kruopų
- 1 g druskos
- 0,5 g pipirų pagal skonį
Paruošimas
- Kruopas užmerkti iš vakaro ir ryte tik užverti ir išjungti. Jos tinkamiausios, kai valgai ir dar galima kramtyti. Jokiu būdu nepervirkite.
- Suberkite žirnelius, prieskonius ir valgykite.
- Patarimas: visada virdami ragaukite ir tiksliai žinosite, kada išjungti. Svarbu nepervirti.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Kruopas užmerkti iš vakaro ir ryte tik užverti ir išjungti. Tai ryte tik užvirti ar užverti???
Kruopas užmerkti iš vakaro iir palikti. Ryte u=virti ir išjungti. Dėti į lėkšt/