Ar kruopos yra jūsų kasdienis maistas? Ne? O kodėl?
Reguliarus jų vartojimas mažina nutukimo, širdies ir kraujagyslių ligų, cukrinio diabeto, storosios žarnos vėžio riziką, gerina žarnyno veiklą ir bendrą savijautą. Kruopose yra daug maistinių skaidulų, kurios mažina gliukozės, cholesterolio kiekį, žarnyne suriša medžiagų apykaitos metu susidariusias nuodingas medžiagas ir padeda ja pašalinti iš organizmo, gerina maisto slinkimą virškinamuoju traktu ir saugo nuo vidurių užkietėjimo.
Miežių kruopos gali būti Jūsų pusryčių ar pietų alternatyva kitoms košėms ar kruopoms. Kodėl miežių kruopas verta valgyti? Nes nedaug riebalų ir pakankamai daug ląstelienos lyginant su kitomis kruopomis. Taip pat turi mineralinių medžiagų bei vitaminų B1, B2 ir B3. Kai kurių grūdų košių reikia vengti, nes jos per greitai pasisavinamos, reiškia labai greitai turite išnaudoti gautas kalorijas ir sukelia alkį. Nepiktnaudžiaukite užpilamomis košėmis, greito paruošimo košėmis, dribsniais, kukurūzų bei manų kruopomis.
Miežių kruopos su žirneliais recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:
52 balsų
Pasiruošimas 12 val.
Gaminimas 20 min.
Mirkymas 12 val.
Iš viso 1 d 20 min.
Kategorija Košės, Pusryčiams
Virtuvė Europietiška
Išeiga 1 porcijos
Porcijoje 340 kcal

Ingredientai
  

  • 200 g žaliųjų žirnelių šviežių ar šaldytų
  • 50 g miežinių kruopų
  • 1 g druskos
  • 0,5 g pipirų pagal skonį

Paruošimas
 

  • Kruopas užmerkti iš vakaro ir ryte tik užverti ir išjungti. Jos tinkamiausios, kai valgai ir dar galima kramtyti. Jokiu būdu nepervirkite.
  • Suberkite žirnelius, prieskonius ir valgykite.
  • Patarimas: visada virdami ragaukite ir tiksliai žinosite, kada išjungti. Svarbu nepervirti.

Maistinė vertė (vienai porcijai)

Kalorijos: 340kcal (17%)Angliavandeniai: 66gBaltymai: 17gRiebalai: 2gSočiosios riebalų rūgštys: 1gNatris: 404mgKalis: 714mg (36%)Skaidulos: 19g (54%)Cukrūs: 12g (48%)Vitaminas A: 1530µg (191%)Vitaminas B6: 1mg (71%)Vitaminas C: 80mg (100%)Vitaminas E: 1mg (8%)Vitaminas K: 51µg (68%)Kalcis: 67mg (8%)Varis: 1mg (100%)Folio rūgštis: 140µg (70%)Geležis: 5mg (36%)Manganas: 2mg (100%)Magnis: 133mg (35%)Fosforas: 348mg (50%)Selenas: 22µg (40%)Cinkas: 4mg (40%)

Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.

Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Kategorija: Košės, Pusryčiams
Dieta: Diabetic, Augalinis
Gaminimo būdas: ​Virta
Nuotraukos autorė: Raminta
3.7 3 votes
Patiko? Įvertinkite!