Nuotrauka pasidalino Jolanta Kardelytė. Ačiū

Porcijų kiekis: 1

Sudėtinės dalys pagal porcijų dydžius

Maža porcija

Vidutinė porcija

Didelė porcija

Produktai-sudėtinės dalys

Svoris, g

Svoris, g

Svoris, g

Alyvuogių aliejus 5 5 7
Svogūnai 30 40 50
Grybai (šviežūs) 50 60 70
Miežinės kruopos 50 70 85
Druska 0,5 0,5 0,5
Kcal porcijai: 246 323 400
Baltymai 6,5 8,8 10,7
Angliavandeniai 43,2 59,9 72,7
Riebalai 6 7 9

Gaminimo būdas:
1. Vakare kruopas nuplaukite po tekančiu vandeniu ir užmerkite. Kas mėgstate skystesnę košę santykis kruopų ir vandens turėtų būti 1:3, o kas mėgstate biresnę 1:2. 2. Ryte kruopas užvirkite, išjunkite virykle ir palikite brinkti, maišyti nereikia. Po pusvalandžio miežinės kruopos bus tinkamos valgyti.
1. Kai miežinė košė bus paruošta, supjaustome grybus ir kepame kol suminkštės.
2. Svogūnus smulkiai sukapojame, pakepiname riebaluose ir supilame į pakeptus grybus.
3. Grybus su svogūnais supilame ant miežinės košės. 

1 1 vote
Patiko? Įvertinkite!