Kai labai norisi ypatingo deserto! Migdolų miltų rutuliukai su datulėmis ir šokoladu – Jūsų pasirinkimui. Tokius rutuliukus vadinu OK dydžio desertu, kuris – pats skaniausias! Žinote kodėl? Nes kai žinai, kad valgysi mažą gabalėlį, mėgaujiesi maksimaliai. Ir pasirenki patį skaniausią desertą. Tokį ir pasigaminkite. Produktų kiekį reguliuokite pagal poreikį, kad masė gautųsi nebūtų biri, o limpanti.
Migdolų miltų rutuliukai su datulėmis ir šokoladu
recepto įvertinimas. Išbandėte? Kviečiame įvertinti:Ingredientai
- 200 g migdolų miltų
- 7-8 datulių arba pagal poreikį. Jei naudojate kietesnes, prieš gaminimą pamirkykite karštame vandenyje
- 40 g juodojo šokolado
- 1-2 v.š. kakavos, geros kokybės
- vanilės ekstrakto, pagal poreikį
Papuošimui (nebūtina):
- juodojo šokolado, tirpinto, apliejimui
- džiovintų levandų
- bičių pikio duonelės
Paruošimas
- Migdolų miltus, datules, vanilę, kakavą dedame į 's' formos maisto smulkintuvą ir sutriname iki vientisos masės. Svarbu, kad masė nebūtų biri, labiau – limpanti.
- Į gautą masę sudedame smulkintą šokoladą bei formuojame kamuoliukus.
- Pabaigus, galima valgyti taip arba apliejame tirpintu šokoladu, papuošiame pagal poreikį ir fantaziją.
Maistinė vertė (vienai porcijai)
Kalorijos: 133kcal (7%)Angliavandeniai: 9gBaltymai: 3gRiebalai: 10gSočiosios riebalų rūgštys: 3gPolinesotieji riebalai: 0.1gMononesotieji riebalai: 1gTransriebalai: 0.003gCholesterolis: 0.3mgNatris: 2mgKalis: 88mg (4%)Skaidulos: 3g (9%)Cukrūs: 5g (20%)Vitaminas A: 4µg (1%)Vitaminas B6: 0.01mg (1%)Vitaminas B12: 0.02µg (1%)Vitaminas C: 0.02mgVitaminas E: 0.1mg (1%)Vitaminas K: 1µg (1%)Kalcis: 34mg (4%)Varis: 0.2mg (20%)Folio rūgštis: 1µg (1%)Geležis: 2mg (14%)Manganas: 0.2mg (10%)Magnis: 23mg (6%)Fosforas: 31mg (4%)Selenas: 1µg (2%)Cinkas: 0.3mg (3%)
Maistinės vertės duomenys paskaičiuot remiantis Spoonacular API duomenų baze.
Išbandėte šį receptą?Parašykite kaip sekėsi, pasidalinkite savo patirtimi.
Recepto ir nuotraukos autorė Donata Vaišnoraitė